Четвер, 25.04.2024, 11:40:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2012 » Грудень » 25 » Відбулося засідання вченої ради Національного заповідника «Давній Галич»
15:55:09
Відбулося засідання вченої ради Національного заповідника «Давній Галич»
24 грудня в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося засідання вченої ради, на якому обговорювалися такі питання:
1. Звіт про наукову роботу Національного заповідника «Давній Галич» за 2012 р.
2. Розгляд та затвердження наукових тем на 2013 рік.
3. Затвердження тематики та напрямів роботи наукових конференцій на 2013 р. 
4. Про вдосконалення екскурсійного обслуговування.
5. Різне. Ознайомлення з Положенням про норми часу для розрахунку та обліку наукової роботи співробітників Національного заповідника «Давній Галич».
З першого питання виступив заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук Семен Побуцький, який розповів про діяльність установи в 2012 році. Наукові співробітники заповідника провели чотири наукові конференції, працювали в етнографічному загоні зі збирання топонімів (керівник Марія Костик), у трьох археологічних загонах (керівники к. і. н. Тарас Ткачук, Олег Мельничук, Ігор Креховецький), завершили дослідження дев’яти наукових тем, працівники інформаційно-видавничого відділу підготували до друку ряд наукових та науково-популярних видань, зокрема збірники матеріалів наукових конференцій, монографію С. Побуцького «Галицька митрополія в контексті міждержавних і міжконфесійних відносин ХІV–ХV століть», фотоальбом «Галич давній і сучасний» та ін. Помітною подією в культурному житті не лише Галича, а й Івано-Франківщини став музейно-туристичний фестиваль «Галицька брама». Щомісяця в Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбуваються відкриття мистецьких виставок і презентації нових видань. 
З другого і третього питань виступила вчений секретар Національного заповідника «Давній Галич» Наталія Качковська. Вона повідомила нові теми досліджень, над якими працюватимуть наукові співробітники, оголосила про наукові конференції, які в 2013 р. проводитиме колектив Національного заповідника «Давній Галич». Це, зокрема, такі:
1. «Костел і монастирський комплекс у Більшівцях. Перспективи розвитку та діяльності». Лютий 2013 р.
2. «Аврамічні релігії: історія, етно-культурні взаємовпливи; міжконфесійні взаємини». 24-25 травня 2013 р.
3. «Галич і Галицька земля в державотворчих процесах України», присвячена 1115-ій річниці першої письмової згадки про Галич (в угорській хроніці). 7 листопада 2013 р.
Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський висловив пропозицію визнати роботу установи задовільною, затвердити звіт Національного заповідника «Давній Галич» за 2012 р., план на 2013 р., теми наукових досліджень, над якими працюватимуть наукові співробітники заповідника, тематику та напрями наукових конференцій, які проводитиме НЗДГ.
З пропозиціями щодо удосконалення екскурсійного обслуговування виступила т. в. о. завідувача науково-освітнього відділу Галина Величко. Вона повідомила, що колектив Національного заповідника «Давній Галич» впродовж кількох років працює з рядом установ та організацій, укладено більше 30-и угод з навчальними закладами Івано-Франківщини, туристичними фірмами нашої та інших областей.
У різному заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук Семен Побуцький ознайомив присутніх з Положенням про норми часу для розрахунку та обліку наукової роботи співробітників Національного заповідника «Давній Галич».

Переглядів: 503 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024