П`ятниця, 29.03.2024, 16:54:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 03

Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати персональну виставку Лариси Константинової «Промінь сонця золотого». Це вже пята персональна виставка майстрині в музеї.

Лариса Константинова народилася в м. Павлограді (пд. – зх. Донбас). Подальше життя повязане з мальовничими куточками Лісостепу, Криму та Карпат. Понад 30 років працювала за фахом в галузі будівельної індустрії. Перші уроки живопису одержала в 1993 році в майстрині Віри Екзархової (м. Сент – Пітерсберг, Флорида, США). Далі навчалась самостійно на творчості майстрів з світовим імям. Створила понад 700 художніх робіт за технологією олійного живопису. Учасник всеукраїнських та міжнародних пленер ... Читати далі »

Переглядів: 661 | Долучив: Dnister | Дата: 03.06.2011

На початку ХХ століття у Станиславові планували запустити трамвай. Роботи взяла на себе відома німецька фірма «Сіменс і Гальске». У 1908 році навіть були затверджені маршрути трамвайних колій, які мали проходити сучасними вулицями: Вовчинецькою, Грушевського, Незалежності, Січових Стрільців, Мазепи, Чорновола та Галицькою. Але зовсім недоречно розпочалася Перша світова війна, яка, крім інших, поховала і ці амбітні плани.
Натомість, у колекції івано-франківського краєзнавця Петра Арсенича є рідкісна поштівка, на який добре видно, що по вулиці Карпінського (це початок Галицької) їде справжнісінький електричний трамвай, якому нічого не бракує. Що б то мало значити?
Виявляється, видавці просто видали бажане за дійсне. У 1907 році вийшла поштівка з колажем про «місто майбутнього» – Станиславів 191 ... Читати далі »
Переглядів: 713 | Долучив: Dnister | Дата: 03.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024