Вівторок, 19.03.2024, 07:44:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 12

Впродовж останніх двох місців на терені Крилоса, поруч румовищ Успенського собору та діючої Успенської церкви ХVI століття, тривають роботи з відновлення оборонного замку єпископа Гедеона Балабана. В попередніх роках відновлено західну стіну оборонного замку (з двома вежами та вїздною брамою). Роботи здійснюються Національним заповідником «Давній Галич». На даний час триває праця щодо відновлення північної оборонної стіни. Здійснено розчищення терену, ведуться земляні роботи. Під час робіт знайдено залишки давньої кладки стіни ХVI ст. З завершенням робіт, наші краяни зможуть побачити повноцінно відновлені об’єкти культурної спадщини нашого народу. Генеральна дирекція Національного заповідника «Давній Галич» впродовж останніх 17 років здійснює системну і цілеспрямовану роботу щодо збереження, відн ... Читати далі »

Переглядів: 703 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2011

В Івано-Франківську проходить ремонт Вірменського костелу - третього пам'ятника культової архітектури міста XVIII ст. В даному періоді ведуться роботи на лівій башті храму, частково з північної сторони уже помітні перші результати робіт. Важливим є дотримання релігійною громадою умов охоронного договору при виконанні реставраційних робіт, отримання дозволу на їхнє здійснення – щоб пам’ятка залишилася в історичному вигляді і ще довгі роки тішила жителів і гостей міста. Саме на релігійну громаду покладено обов'язки щодо забезпечення дотримання чинного законодавства під час експлуатації будівель та проведення ремонтно-реставраційних робіт.

... Читати далі »

Переглядів: 585 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2011

Представники силових структур заважають активістам культурно-просвітницького товариства "Меморіал" здійснювати розкопки жертв розстрілів НКВС в селі Пшеничники.
Про це на сесії Івано-Франківської обласної ради повідомив голова Івано-Франківського "Меморіалу" Богдан Борович.
Борович повідомив, що представники силових структур отримали команду з Києва, щоб припинити розкопки, і приховати історичну правду від громадськості.
Борович зазначив, що силовики вимагали віддати останки жертв НКВС, однак активісти "Меморіалу" відмовились це зробити.
За його словами, представники влади можуть підмінити останки і здійснити інші провокації. Борович повідомив, що силовики переписують номе ... Читати далі »
Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024