П`ятниця, 19.04.2024, 18:23:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 09
У Народному домі «Просвіта» за підтримки ВО «Свобода» відбулася презентація серії книг видавництва «Літопис УПА». Увазі читачів представлено книги про діяння ОУН-УПА на Прикарпатті, а також тематичний календар про історію повстанської армії в нашому краї. Учасники мали нагоду поспілкуватися безпосередньо з директором благодійного фонду «Літопис УПА» Миколою Посівничим, авторами книг "Шлях боротьби” Василем Сенчаком, "Ворона” Дмитром Продаником.
Перший том «Літопису УПА» з’явився в Канаді майже 40 років тому. Видавництво заснували самі повстанці, які опинилися в Північній Америці. На сьогодні видано вже 96 книг, в яких розповідається про діяльність УПА в різних куточках України. Найбільш широко у цьому переліку представлена Волинь, про яку видано близько 20 томів. Що ж стосується Прикарпаття, то наразі в ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

У приміщенні Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відбулась презентація книги «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ-ХХ ст.». 
Присутні мали змогу поспілкуватись з одним із авторів книги – доктором філософії, етномузикознавцем і музикантом із Пітсбурга (США) Тарасом Філенком. Доктор цікаво розповів про складний шлях книги від авторів до читача довжиною в 30 років. Книга спочатку вийшла англійською, і тільки потім українською мовою. 
Подібно до зустрічі Миколи Лисенка в Коломиї в 1903 році, захід розпочав хоровий колектив клубу с. Балинці, чим був приємно здивований автор. Презентацію вела директор Коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського Ярослава ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

Унікальну нагоду послухати відомих у Німеччині діячів української діаспори, й зокрема ОУН, мав недавно завідувач історико-меморіального музею Степана Бандери в Старому Угринові Степан Лесів. Відвідини музейником Німеччини, його наполеглива, майже двотижнева праця в архівах проклали своєрідний місток від малої батьківщини провідника до місця його останнього спочинку. Міцною його опорою стане зав’язана тісна співпраця між Українським інститутом освітньої політики (Німеччина) та історико-меморіальним музеєм Степана Бандери (Старий Угринів, Україна). Адміністратором згадуваного інституту є зять провідника Андрій Куцан. Отож саме знайомство з ним, а також спільні відвідини оселі, де востаннє мешкав Бандера, офісу, де він працював, і спільна молитва на могилі дали змогу пройнятися родинним духом, відчути свою причетність до всього, що відбувається, й водночас ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011

У неділю, 12 червня, о 12.30 в меморіальному комплексі Дем’янів Лаз відбудеться панахида та віче-реквієм за жертвами комуністичного терору.
О 12.00 із трьох точок — майдану Шептицького, 22 (Кафедральний собор Святого Воскресіння), вул. Б.Лепкого, 46 та АС-2 — до Дем'янового Лазу буде організовано перевезення бажаючих взяти участь у поминальних заходах.
Переглядів: 584 | Долучив: Dnister | Дата: 09.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024