Вівторок, 19.03.2024, 04:12:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 23

У четвер, 23 червня, майже сім тисяч прикарпатських держслужбовців відзначатимуть професійне свято - День державної служби України. Отримуватимуть грамоти і звання, квіти і подарунки, відсидять врочисті зібрання й концерти. «ГК» поцікавився, як жилося й працювалося чиновникам на Галичині століття тому. Виявляється, за хабарництво тоді могли й розстріляти...

В Україні День держслужбовця почали святкувати недавно - з 2003 року, коли відповідний наказ підписав Президент Леонід Кучма. А за рік до того, 20 грудня 2002 року, Асамблея ООН оголосила 23 червня Днем державної служби ООН. Відтак до 2002 року ані в світі, ні в Україні власного професійного свята чиновники не мали. І нічого - давали собі раду не гірше. «ГК» поцікавився, як жилося й працювалося чиновникам на Галичині 100 років тому. Сподіваємося, наші посадовці знайдуть для ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Долучив: Dnister | Дата: 23.06.2011

На батьківщині Насті Лісовської - невільниці-галичанки з Рогатина, яка стала співправителькою Османської імперії - губляться крихти історичних даних про знамениту султаншу Роксолану.

Рогатин - мабуть, одне з небагатьох європейських міст, на центральній площі якого встановлено пам'ятник на честь турецької імператриці. Щоправда, цей унікальний монумент увіковічнив радше невільницю Настю, а не султаншу Роксолану. Пам'ятник було споруджено в Рогатині дванадцять років тому. Вважається, що саме з цього галицького містечка після татарського набігу потрапила в ясир малолітня донька тутешнього священика Настя Лісовська, яка після одруження з турецьким султаном Сулейманом Пишним стала відома в Османській імперії як Хуррем Султан (Весела Султанша) - співправителька турецького володаря.

... Читати далі »

Переглядів: 1105 | Долучив: Dnister | Дата: 23.06.2011

З 11 по 28 липня 2011р. Івано-Франківським міським Центром дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання (директор Леся Зваричук) під патронатом міського голови Віктора Анушкевичуса буде реалізовано проект «Про історію і культуру України та Польщі мовою бездоріжжя».

Головною метою проекту є нетрадиційний спосіб пізнання молоддю різноманіття культур та історії обраних регіонів. Суттєвим аспектом буде поява нової, екологічної велосипедної траси між Україною та Польщею.
28 молодих людей з Польщі та України під опікою 4 вихователів подолають шлях 1100 км на велосипедах з Івано-Франківська до Нової Сулі. Протягом здійснення велосипедної подорожі учасники проекту будуть оглядати краєвиди, знайомитись з культурою тих регіонів, через які будуть проїжджати з 11 по 17 липня – Івано-Франківськ, Галич, С ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Долучив: Dnister | Дата: 23.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024