Вівторок, 19.03.2024, 09:01:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 19
Сьогодні (19.06) у с. Яблуниця на Яблуницькому перевалі Яремчанської міської ради Івано-Франківської області відбулося народне віче «Слава і честь вам, борці за свободу!» з нагоди 72-ї річниці від дня загибелі та 15-ї річниці від дня перепоховання воїнів Карпатської Січі.
У заході взяли участь представники влади Івано-Франківської та Закарпатської областей, повідомили УНІАН у Яремчанській міській раді.
Представники двох областей, ветерани Української повстанської армії, лідери патріотичних партій та організацій, громадськість спільно вшанували пам`ять юнаків, які одними з перших склали свої голови у боротьбі за незалежність України.
Священики біля Пам’ятного хреста відслужили поминальну панахиду.
Переглядів: 586 | Долучив: Dnister | Дата: 19.06.2011

Останнім часом вийшло понад 40 книг про Івано-Франківськ, але що надзвичайно приємно, Коломия також не відстає і свідчення того – репрезентації нових видань, які відбуваються чи не щомісяця.
Днями у стінах Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського відбулася значуща подія. В рамках продовження культурологічного просвітницького проекту директора Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в серії «Коломийська бібліотека» побачила світ книжка «Українська державна гімназія в Коломиї 1892-1944 роки», над якою майже два роки працювала науковий працівник Музею історії міста Коломиї Мирослава Кочержук.
Хвилюючу і водночас надзвичайно приємну подію відвідали люди, які навчалися в гімназії – її випускники тридцятих-сорокових років минулог ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Долучив: Dnister | Дата: 19.06.2011

До 120-річчя з дня народження засновника ОУН, провідника січових стрільців Євгена Коновальця у Калуші відкрили стелу пам’яті Героїв. Окрім відомих імен Степана Бандери, Романа Шухевича і, власне, Євгена Коновальця, на стелі — імена вихідців із Калущини — борців за волю України, відомих політичних і громадських діячів краю.
На відкриття стели громадськість чекала кілька років. У 2008 році політичні сили краю за участю громадськості  визначили список із 19 прізвищ наших земляків, яких вирішили увіковічнити на стелі пам’яті Героїв Калуша. Серед них — Степан Бандера, Ярослав Мельник, Михайло Дяченко, Юлія Ганущак, Микола Климишин, Степан Стебельський, Олекса Луцький, Микола Федюшка, Дмитро Паліїв, Іван Рубчак, Олесь Бабій,  Григорій Цеглинський, Антон Любич-Могильницький, Іван Куровець, Олекса Гірник, Михайло Козоріс, Іван Белей, Костянтина Малиц ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Долучив: Dnister | Дата: 19.06.2011

Уже кілька місяців біля ПК "Мінерал” облаштовують пам’ятник. Робота викликає цікавість у депутатів Калуської міської ради, які періодично збираються там на сесійні засідання, а також — у численних відвідувачів палацу культури та перехожих. Як з’ясували "Вікна”, пам’ятник спроектував і втілює у життя скульптор Богдан Коваль: переселеним із Польщі українцям і — своїй власній долі.
Ще кілька років тому Богдан Коваль часто брав участь у місцевих виставках. Представляв різьбу по дереву. Тепер — взявся за скульптуру. Відтак, він — знаний скульптор не тільки на Калущині. За пам’ятник взявся ще кілька років тому, оскільки тема — надзвичайно близька.
Богдан Коваль виграв конкурс на найкращий проект пам’ятника українцям, депортованим із Польщі, що відбувся ще за каденції попереднього міського голови Ро ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Долучив: Dnister | Дата: 19.06.2011

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас до участі у науково-практичній конференції «Замки України: дослідження, збереження, використання», яка відбудеться у Національному заповіднику «Давній Галич» 3-4 листопада 2011 року.

Напрямки роботи конференції:

·        Архітектурний

... Читати далі »

Переглядів: 652 | Долучив: Dnister | Дата: 19.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024