Четвер, 28.03.2024, 22:48:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 15
Цікавий подарунок Івано-Франківську до Дня міста вирішили зробити учасники історико-культурного товариства «Моє Місто». Так, у видавництві «Лілея-НВ» вийшов друком альбом «Івано-Франківськ на давній поштівці». У виданні зібрано 303 поштівки із особистої колекції краєзнавця Зеновія Жеребецького. Власне, сам пан Жеребецький і став упорядником книги. Передмову написав Іван Монолатій, перекладали тексти Юрко Прохасько, Василь Ткачівський і Галина Петросаняк, дизайн – Олени Рубановської. Презентація фотоальбому відбулася 15 червня 2011 р. в приміщенні Івано-Франківського міськвиконкому.
Поштівки, які, варто сказати, зображені у натуральний розмір, виходили у 32 видавництва Перемишля, Кракова, Чернівців, Будапешта, Відня і звичайно ж Станиславова. В альбомі - мінімум тексту, лише короткий опис місць, зображених на поштівках.
Переглядів: 839 | Долучив: Dnister | Дата: 15.06.2011

10 червня сесія Івано-Франківської обласної ради приняла регіональну цільову програму паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2011-2015 роки.
Планується, що в результаті реалізації програми паспортизують 500 пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення Івано-Франківської області. На фінансування програми в 2011-2015 роках виділять 2,05 млн. гривень (по 410 тис. гривень щорічно). 
Довідка:На теренах області під охороною держави перебуває 1460 пам’яток містобудування та архітектури (з них 133 національного значення), які відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини" підлягають реєстрації шляхом занесення їх до Державного реєстру нерухомих пам'яток.
Переглядів: 672 | Долучив: Dnister | Дата: 15.06.2011

У благодійному фонді "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” нещодавно завершився конкурс на кращу науково-пошукову роботу чи малюнок на тему «ХХ століття – століття мегасмерті, століття диктатури Сталіна та Гітлера». Учні та студенти з багатьох куточків Прикарпаття записували спогади літніх людей — очевидців подій Другої Світової війни, а також малювали малюнки, у яких відображали своє бачення української історії того часу.
Люди, які пережили війну, зазнали у своєму житті багато горя та втрат найрідніших людей. Їхнє серце болить кожного разу, коли вони намагаються пригадати ті страшні хвилини. Але найбільше стареньким людям болить, коли тогочасна молодь не виявляє бажання знати про минуле нашого народу. Ось уже кілька років поспіль Івано-Франківський Карітас в рамках проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір» гуртує довкола себе літніх людей, які стали жерт ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 15.06.2011

14 червня на вулиці Коновальця, 56 закладено та освячено символічний камінь до Дня народження полковника армії УНР Євгена Коновальця. Пам’ятний камінь закладено на місці, де в подальшому стоятиме монумент. Участь у заході взяли голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Р.Іваницький, голова братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, представники влади та громадськості. Чисельно до акції долучилися  представники та депутати ВО «Свобода».
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 15.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024