П`ятниця, 29.03.2024, 16:42:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 15 » Карітас заохочує молодь збирати спогади очевидців Другої Світової війни
08:48:43
Карітас заохочує молодь збирати спогади очевидців Другої Світової війни
У благодійному фонді "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” нещодавно завершився конкурс на кращу науково-пошукову роботу чи малюнок на тему «ХХ століття – століття мегасмерті, століття диктатури Сталіна та Гітлера». Учні та студенти з багатьох куточків Прикарпаття записували спогади літніх людей — очевидців подій Другої Світової війни, а також малювали малюнки, у яких відображали своє бачення української історії того часу.
Люди, які пережили війну, зазнали у своєму житті багато горя та втрат найрідніших людей. Їхнє серце болить кожного разу, коли вони намагаються пригадати ті страшні хвилини. Але найбільше стареньким людям болить, коли тогочасна молодь не виявляє бажання знати про минуле нашого народу. Ось уже кілька років поспіль Івано-Франківський Карітас в рамках проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір» гуртує довкола себе літніх людей, які стали жертвами тоталітарних режимів, допомагаючи їм знайти підтримку і розуміння та налагодити спілкування з сучасною молоддю.
Взявши участь у конкурсі, зініційованому франківським Карітасом, діти та молодь своїми роботами допомогли благодійному фонду виконати основне завдання конкурсу – зберегти пам’ять про трагічне минуле українського народу, налагодити зв’язок між поколіннями, визнати життєвий досвід жертв тоталітарних режимів з метою утвердження історичної правди та передачі її майбутнім поколінням. Конкурс проводився в рамках проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір», який фінансується програмою «Місце зустрічі-Діалог» Німецького Фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».
14 червня 2011 року на базі БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» в присутності членів Клубу людей похилого віку «Надвечір» відбулося урочисте нагородження переможців. Переможці I-го місця отримали цифрові фотоапарати, II-го місця – МР3 плеєри, III-го – мобільний модем для інтернету або фен. Всі інші учасники були нагороджені дипломами учасника конкурсу та наборами канцтоварів. По закінченні нагородження всі присутні разом із набувачами проекту.
Правда.if.ua

Переглядів: 600 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024