Вівторок, 19.03.2024, 12:36:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 20
Цієї неділі (19.06) церква Святого Василія Великого, що у Косові, приймала прихожан і гостей не тільки з районного центру і навколишніх сіл, але й з багатьох інших парафій. Косівська святиня мала велике свято — рівно через два роки після страшної пожежі, коли церква спопеліла майже дотла, відновлений величний дерев’яний храм був освячений.
Загалом, новозведена церква дуже подібна на знищену вогнем споруду, але є і деякі зміни.

Для довідки. 19 червня 2009 року в м.Косові згоріла дерев’яна  церква св.Василія Великого на Москалівці (УГКЦ), якій було понад 100 років (1895 року побудови) і яка являлась історичною пам’яткою. Згорів осередок духовного і національного відродження, храм науки і навчання для жителів м. Косова ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Долучив: Dnister | Дата: 20.06.2011

Щороку Прикарпаття приймає туристів з усіх регіонів України та з-за кордону. Особливу цікавість викликають місця пов’язані з історією Галицько-Волинського князівства – тому туристичні групи так часто можна побачити в Галичі, Крилосі та Шевченковому. Відвідувачі можуть побувати в музеї Давнього Галича, музеї народної архітектури та побуту Прикарпаття, музеї караїмської історії та культури.

Від недавнього часу всі бажаючі можуть придбати собі на згадку туристичні марки. Це - дерев’яні кружальця із зображенням певної туристичної атракції Національного заповідника «Давній Галич». Серед них туристичні марки: №106 «Храм Св. Пантелеймона ХII ст.» (в с. Шевченкове); №108 «Гуцульська ґражда ХIХ ст.» (Музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття); №362 «Галицький замок IХ—ХIV—ХVII ст.» та №365 «Церква Успіння Пресвятої Богородиці ... Читати далі »

Переглядів: 726 | Долучив: Dnister | Дата: 20.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024