П`ятниця, 26.04.2024, 21:18:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 02
У пасажі Гартенбергів завершуються останні приготування до відкриття. І лише тоді, коли він гостинно відкриє свої двері для відвідувачів, вони зможуть оцінити всю масштабність праці його теперішніх власників щодо збереження й реконструкції цієї пам’ятки архітектури та перетворення її в ексклюзивний привабливий і цікавий культурно-відпочинково-розважальний комплекс. Тут кожен, незалежно від віку, статусу і статків, зможе знайти щось для себе, а відновлений пасаж стане ще однією родзинкою й візитівкою європейського Івано-Франківська.
Як стверджує власник «Пасажу» підприємець Олександр Долішній, задум, проект, його виконання та інтер’єр цього центру дозвілля є суто ексклюзивними. «Подібних закладів є багато. Але це все сучасні споруди. А основна «родзинка» нашого – його історична споруда, яку нам вдалося зберегти і підкреслити її красу. Особливо – купольн ... Читати далі »
Переглядів: 816 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

1 червня за ініціативи краєзнавця, голови Калуської міськрайонної організації історико-просвітницького товариства «Меморіал» Богдана Яневича, делегація калушан відвідала Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».
У Львові директор музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий розповів про створення експозиції, поділився досвідом напрацювання проектно-кошторисної документації ремонтних робіт, яких вимагає корпус колишнього слідчого ізолятора НКВД-КГБ, надав методичні консультації. Калушани мають задум відкрити свій музей-меморіал у підвалах приміщення, де від 1944 до 1950 року розміщувався гарнізон, а саме приміщення до 1956 року використовувалося як тюрма, у якій утримували і катували арештованих борців за незалежність України.
Сьогодні про неї нагадують лише мемо ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

В історії Української Греко-Католицької Церкви є людина з дивним незвичним іменем, як на наш час, Симеон, і біографія його сповнена несподіваних поворотів долі. Йому судилося стати єпископом і ввійти в історію Церкви як єпископ Симеон Лукач. 
Допитливий селянський син мав величезний нахил до науки. Ще коли навчався в школі в рідному селі Старуня, а згодом у Богородчанах, – три роки навчання пройшов за два. В Коломийській гімназії вчився так добре, що завоювував популярність як репетитор і завдяки репетиторству міг сам оплатити своє навчання. А навчаючись у Духовній Семінарії, став зразком молитовності (семінаристи — звичайні люди, навіть за професією молитви буває забагато, а от йому – ні). 
Згодом, коли був вже священиком в с. Лядське Шляхоцьке біля Тлумача, прийшло призначення — с ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011

Нещодавно Правлячий Архієрей Івано-Франківської Єпархії Преосв. Владика Володимир Війтишин на запрошення декана о. мітрата Василя Завірача здійснив ознайомчу поїздку визначними для Церкви місцями Галицького деканату.
Під час подорожі Єпископа супроводжували Генеральний Вікарій о. мітрат д-р Олег Каськів, Синкел у справах монашества Єпархії о. Йосафат Бойко ВС, директор єпархіяльного видавництва „Нова Зоря” о. Ігор Пелехатий, сотрудник церкви Різдва Христового м. Галич о. Володимир Кузюк та галицький мистець і краєзнавець Петро Перекліта.
Першим місцем візитації стала дерев’яна церковця св. Параскевії XVIII ст. у с. Курипів. Саме у цьому селі у 60-80-х роках ХІХ ст. був парохом видатний релігійний та культурно-громадський діяч о. Рудольф Мох (16.04.1816 – 12.02.1892).  Цього священика за ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024