П`ятниця, 26.04.2024, 20:43:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 30
30 червня 2011 р. в Івано-Франківську на сучасному морфологічному корпусі медичного університету відкрито меморіальну таблицю з нагоди 70-ї річниці проголошення Акту відновлення Української Державності. На урочистостях виступила учасниця подій 70-ти річної давності, членкиня ОУН, учасниця Похідних груп п. Оксана Манюх та комбатант УПА Фотій Володимирський, представники місцевого самоврядування.

На меморіальній таблиці наступний текст: «На цій площі 12 липня 1941 року у м. Станиславові відбулося виголошення Акту відновлення Української Держави, проголошеного у Львові 30 червня 1941 року Організацією Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери».
Переглядів: 620 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2011

Із засобів масової інформації та під час поїздки на свято Трійці до Івано-Франківська, де з 1989 р. цього дня вшановують пам’ять жертв Дем’янового Лазу, довідуюсь, що з осені 2010 року біля с. Пшеничників Тисменицького району ведуться розкопки жертв репресій. Але ще більше викликало моє здивування, коли довідався що 11.06.2011 р. питання розкопок обговорювалось на засіданні сесії обласної ради, бо виявляється, що другий рік уже ведуться розкопки, а немає порушеної карної справи за фактом виявлення місця масового поховання людей і не проводиться судово-медична експертиза останків (адже постанову про проведення судово-медичної експертизи виносить слідчий після порушення карної справи). Чому вже другий рік мовчить прокуратура області? Адже відділ загального нагляду відповідно до Закону України «Про прокуратуру» за листами заявників чи за повідомленнями у ЗМІ зобов’язаний ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2011

Згідно з державним  реєстром архітектурних пам’яток, в Коломиї  налічується 38 пам’ятки містобудування і архітектури місцевого значення. Більшість  із них  потребують часткового або капітального ремонту. 
Зрозуміло, що на всі роботи грошей у міському бюджеті не вистачить,  тому  перш  за все влада вирішила привести  до  ладу будівлі, які є візиткою Коломиї, зокрема, ратушу та  Благовіщенську церкву. Сказано –  зроблено. Результатом такої «реконструкції» стало практично знищення автентичності  згаданої  церкви, яка, нагадаємо, була одним  з головних претендентів  внесення в  список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Дозвіл на проведення  робіт надали фірмі, яка, напевно,  не має ніякого уявлення про реконструкцію – церкву, яка ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024