Четвер, 25.04.2024, 11:48:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 06

У міжвоєнному Станиславові досить відомою особою був дантист і домовласник Йоахім Гарнік, який володів триповерховою будівлею на сучасній вул. Гаркуші, збудованою ще за австрійських часів ресторатором Флейшнером.

Пан Гарнік був непоганим лікарем, але його характер залишав бажати кращого. Він постійно встрявав у різні сварки й конфлікти. А в жовтні 1934 року стоматолог ще й став героєм майже детективної історії. Тоді саме тривав процес про образу честі та гідності проти доктора Гарніка, який образив місцевого адвоката Ридета. Головним свідком у процесі був суддя Ольбаум, який був присутнім при конфлікті стоматолога з адвокатом. Суд визнав Гарніка винним і присудив його до 900 злотих штрафу або 30 днів арешту.

... Читати далі »

Переглядів: 150 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2021

Уявити собі відродження української державності та загнаної комуно-московитами у підпілля УГКЦ наприкінці ХХ століття в нашому галицькому краї без сподвижника віри, знаного за межами Прикарпаття педагога, активного члена оунівського підпілля (псевдо «Фігурка» та «Кривоніс»), канцлера Івано-Франківського єпархіального управління Католицької церкви отця Романа-Андрія Кияка просто неможливо.

Народжений неподалік Львова у Винниках далекого 1920 року отець Роман-Андрій спізнав усі «принади» правління на наших теренах як «перших», так і «других совітів», які у змові з верховодами Третього Рейху у вересні 1939-го окупували наші терени. А за участь сина Романа у національно-ви ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2021

Днями в Івано-Франківську відбулась І частина освітнього онлайн-лекторію в рамках проєкту Citta ideale – Феномен «ідеального» міста.

В рамках заходу для учасників лекторію було проведено ознайомлювальну екскурсію Комплексом колишнього палацу Потоцьких в Івано-Франківську. Зокрема, кандидат архітектури, дослідник у галузі архітектурної археології Юрій Лукомський оглянув місце, де нещодавно знайшли арку. Знахідку виявили під час поточного ремонту частини огорожі та господарської брами на території Комплексу.

За словами Юрія Лукомського, для дослідження знайденої частини арки потрібно пров ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024