Середа, 08.05.2024, 04:16:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 25

23 листопада 2021 р. на Прикарпатті перебувала делегація Генерального консульства Республіки Польщі у Львові. Метою приїзду було обговорення питань соціально – економічної та культурної сфери для реалізації спільних проектів, обміну досвідом, сприяння розвитку регіонів, адже діяльність консульства охоплює Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

Саме тому для спілкування представники Генерального консульства зустрілися спершу з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук, а згодом відвідали місця пам’яті, які знаходяться на терені діяльності Національного заповідника “Давній Галич».

... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 25.11.2021

Відходить (чи вже відійшла?) у минуле практика «паперового» листування. Ми вже не пишемо довгих листів чи навіть коротких привітань на поштових листівках, не вкладаємо в конверти часточку своїх радості, смутку, переживань та турбот. Час диктує нові звички, нові, зручніші й досконаліші, способи комунікації. Та переслідує відчуття втрати чогось важливого, неповторного й такого цікавого з точки зору історичних досліджень.
У фондах Музею історії міста Коломиї маємо й епістолярний архів, опрацьовуючи який, вирішила присвятити низку статей найбільш порушуваній в листах темі – темі кохання.

ІСТОРІЯ ПЕРША: ОЛЬГА РОШКЕВИЧ ТА ІВАН ФРАНКО.

Чимало є публікацій та досліджень про кохання Івана Франка та Ольги Рошкевич – перше глибоке почуття письменника. Та найкраще можуть проілюструвати цю драматичну історію листи самої Ольги до ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Долучив: Dnister | Дата: 25.11.2021

Будівлю калуської Ратуші збудовано у 1798 році. Це була невелика споруда з оригінальною кутовою вежею з годинником на чотири боки. За радянських часів тут розміщувалися адміністративні установи. 23 липня 2013 року Ратуша згоріла. Нині від неї залишилася тільки частина фасаду. У Калуші хочуть відбудувати пам'ятку архітектури.

Як відомо, проєктно-кошторисну документацію виготовило львівське товариство «Зелемій». Проєкт передбачає реставрацію залишків старої Ратуші, відбудову втрачених частин із використанням зістареної цегли та нову триповерхову будівлю, яка буде через галерею сполучена з історичною будівлею. А ще тут планують облаштувати зал засідань Калуської міської ради та терасу, інформують "Вікна". ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 25.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024