П`ятниця, 26.04.2024, 14:21:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 16

26-27 листопада 2021 р. у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Українсько-словацькі військові підрозділи австро-угорської армії в Великій війні: на шляху до незалежності», співорганізатором якої є кафедра теорії та історії держави і права Навчально-наукового юридичного інституту.

Значна частина наукових досліджень, що будуть презентовані на конференції присвячені становищу держави і права в Східній Галичині в час військових лихоліть, а також військовим діям на Прикарпатті під час Першої світової війни. Під час наукового заходу буде також проаналізовано стан військових поховань Першої світової війни на Прикарпатті.

... Читати далі »

Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2021

Мікрорайон Пасічна за кількістю новобудов, напевно, лідирує у Франківську. Коли їдеш повз сучасні висотки, важко уявити, що тут колись було маленьке село, яке у 1958 році приєднали до міста. Нині про колишнє сільське минуле майже нічого не нагадує. Кількість старих хатинок стрімко зменшується, поступаючись місцем багатоповерхівкам.

Втім, є на районі одна споруда, на яку в забудовників рука (чи то ківш бульдозера) точно не підніметься. Це греко-католицька церква святого великомученика Дмитрія, зведена у 1904 році, пише Репортер.

За понад сторічну історію храм кілька разів чудом уникнув знищ ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2021

На «білі хрести» — місце масового захоронення на території старого цвинтаря у Калуші — ще донедавна мало хто звертав увагу. Хтось був упевнений, що тут поховані калушани, яких здолала чума чи сибірська виразка. Хтось — пов’язував поховання із масовою загибеллю людей під час воєнних дій.

"Білими хрестами" зацікавився місцевий краєзнавець Андрій Шутяк. Шукаючи могилу свого двоюрідного діда, який брав участь у Першій світовій війні, він почав досліджувати історію поховань на військовому цвинтарі.

—Тут є трохи більше 360 бетонних хрестів-могил, &m ... Читати далі »

Переглядів: 153 | Долучив: Dnister | Дата: 16.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024