П`ятниця, 19.04.2024, 04:56:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 19

У селі Космач, що на Косівщині, невдовзі з’явиться новий музей. Експозиція розповість відвідувачам про бутинарів – гуцульських лісорубів, які віддавна жили в суворих гірських умовах і займалися своїм нелегким ремеслом, не надто шкодячи при цьому природі Карпат.

Хто такі бутинарі та як вони жили

Бутинарі були у Карпатах з давніх часів, адже дерево та вироби з нього завжди цінувалися в містах та селах. А ще ця професія завжди була важкою та небезпечною – втім, і заробити можна було чималі гроші.

... Читати далі »

Переглядів: 173 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2021

У селі Вербівці Городенківської територіальної громади зявивися пам’ятник Александеру Ґранаху, відомому німецькому та американському акторові – уродженцю цього краю.

Це зроблено в рамках проекту “Буковинсько-Галицький літературний маршрут” за фінансової підтримки Федерального МЗС Німеччини.  Про це повідомляє Голос України, передає Репортер.

На відкриття пам’ятника до Вербівців прибули автори проекту Гельґа фон Льовеніх із Берлінського єврейського музею та професор Чернівецького держуніверситету Петро Рихло, а також скульптор Володимир ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2021

Кілька депутатів Болехівської міської ради територіальної громади вже не вперше б’ють на сполох, що у місті відбувається щось незрозуміле: то будівництво торговельного центру ведеться на «гиблому місці», а влада і відповідні правоохоронні структури відмовчуються з висновками і коментарями, то величний, але облупаний хрест пам’яті борцям за волю України на рікою Суколем як напередодні Святої Покрови і після привернення уваги журналістами, так і досі нема кому належно підштукатурити та підбілити...

А днями депутати і небайдужі жителі міста привернули нашу увагу до старої частини місцевого Волоського цвинтаря – б’ють на сполох, що там безконтрольно забудовують родинними склепами чи гробівцями давні могили ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2021

2021-й видався надзвичайно успішним у письменницькому плані для кандидата історичних наук, доктора політології, академіка Академії наук вищої школи України, дійсного члена Наукового товариства імені Шевченка, члена Національної спілки письменників і почесного краєзнавця України Івана Монолатія. Він видав три книжки й отримав за них чотири премії – зокрема за книжку «Переможене горе. Мнемонічні фігури (без)державної літератури» третю премію Літературно-наукового конкурсу ім. Воляників-Швабінських 2021 року Фундації Українського вільного університету та Івано-Франківську міську премію ім. І. Франка в галузі літератури, а також обласну премію ім. В. Стефаника в номінації «Проза» за книгу «Від Донецька до Перемишля. Як сучасна література «пам’ятає» українські міста» та Коломийську міськ ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024