П`ятниця, 26.04.2024, 21:29:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 27

Є в Пасічній старий цвинтар, який пам’ятає ще ті часи, коли мікрорайон був селом. Біля нього стоїть пам’ятник із написом: «Жителям села Пасічної, які загинули за волю України». Його встановили у 2012 році в рамках відзначення 70-річчя створення УПА, адже під час визвольних змагань загинуло близько пів сотні уродженців села.

З пам’ятником у Пасічній пов’язана одна історія, пише Іван Бондарев у Репортері. Її повідав франківець Ігор Каюк, а тому – його вуйко Зеновій Семків. Пан Зеновій 1940 року народження й під час тих подій був хлопчиськом, але пам’ятає все добре.

... Читати далі »

Переглядів: 155 | Долучив: Dnister | Дата: 27.11.2021

Жителі Пасічнянської територіальної громади, що на Івано-Франківщині, виступили проти передачі в оренду Пнівського замку. Про це Суспільному сказав голова громади Андрій Гунда.

За його словами, Надвірнянська районна рада під час реформи децентралізації не передала замок Пасічнянській громаді, на території якої він розташований. Натомість під час сесії 18 листопада депутати районної ради вирішили віддати історичну споруду в оренду.

Пнівський замок розташований на території однойменного села у Пасічнянській територіальній громаді, проте за документами є власністю Надвірнянської районної ради. Голова Пасічн ... Читати далі »

Переглядів: 179 | Долучив: Dnister | Дата: 27.11.2021

Проєкт Печеніжинської громади здобув перемогу на 12 конкурсі програм розвитку місцевого самоврядування. У рамках ініціативи в громаді створять культурний центр Щепановського.

На реалізацію проєкту виділять 670 тисяч гривень: 500 тис. грн з обласного бюджету та 170 тис. гривень спрямують з місцевої скарбниці. Про це в етері на обласному радіо «Суспільне Карпати» розповіла представниця громади Марія Козьменко, повідомляють в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття. 

За її словами, Станіслав Щепановський – непересічна особистість для Печеніжина. У XIX столітті чолові ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Долучив: Dnister | Дата: 27.11.2021

Після Першої світової війни та короткого періоду ЗУНР Станиславів опинився у складі Польщі. Цей двадцятирічний період також збагатив наше місто пам’ятками архітектури.

Будинки міжвоєнної доби сильно відрізняються від австрійських кам’яниць, пише Іван Бондарев у Репортері. Їх створювало нове покоління архітекторів, які мали своє бачення.

Фахівець по касах хворих

Раніше ми згадували про плутанину, яка вийшла з архітекторами Каменобродсь ... Читати далі »

Переглядів: 210 | Долучив: Dnister | Дата: 27.11.2021

Як повідомляли, днями коломийський собор Архистратига Михаїла відзначив 150-річчя від часу освячення храму. Це найдавніша мурована церква міста.
До 150-річного ювілею частково встигли відновити фасад, облагородити територію та, найголовніше, - зміцнити опорний вал, який тримає всю площу забудови собору з боку вулиці Криничної.
До відновлювальних робіт долучився благодійний фонд "Покуття" та його засновник Андрій Іванчук. Фонд придбав арматуру різного гатунку для реставрації аварійного валу.
 До слова, підтримка святинь є важливим напрямком діяльності благодійного фонду.
Так, за  фінансової підтримки фонду виконано низку ремонтних робіт навколо катедрального собору Преображення Господнього ПЦУ, а також оздоблювальні роботи біля катедрального собору Преображення Христово ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 27.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024