П`ятниця, 19.04.2024, 10:29:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 24

27 листопада в Калуші очікують на візит делегації зі Словаччини, яка відвідає військове похованння часів Першої світової війни.

За словами директора комунального підприємства Калуської міської ради Олександра Коваля, зараз ведуть роботи на старому кладовищі, зокрема, прочищають проходи і готуються до візиту делегації зі Словаччини, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на “Вікна”.

“Вони також зацікавилися роботою на військовому секторі поховань і хочуть знайти своїх полеглих бійців”, — повідомив директор “Ритуальної служби”. ... Читати далі »

Переглядів: 153 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2021

Колись їх було багато, але невблаганний час, ремонти й часті заміни вхідних дверей звели кількість таких будинків до мінімуму. Нині їх практично не лишилось. Принаймні, я знаю лише один. Це двоповерхівка № 28 на вулиці Сахарова.

Він довоєнний, наприкінці тридцятих років його звів один єврейський адвокат, аби незабаром віддати нерухомість совітам, а потім загинути в гетто, пише Репортер.

На дверному косяку, з правого боку, на висоті двох третин дверей, є слід від кріплення чогось, завбільшки із кнопку дзвінка. Колись там кріпилась мезуза, яка є частиною давньої єврейської традиції. ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2021

Музейники Івано-Франківщини відреставрували ікону, яка висіла у каплиці, де служив священник Андрій Бандера. Це вже — друга ікона, яку вдалося відреставрувати цьогоріч, розповів у коментарі Суспільному директор обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук.

"Це — ікона, яка зберігалася у каплиці в Старому Угринові. Там служив отець Андрій Бандера. У 1920-1930 роках, у часи радянського атеїзму, цю каплицю зруйнували, а ікони викинули на смітник. Але все ж громада Старого Угринова зберегла їх до встановлення незалежності країни та передала у музей", — розповів Ярослав Коретчук.

... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 24.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024