Субота, 20.04.2024, 13:52:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 04

Пасаж Гартенберґів, збудований у 1904 році, був не лише окрасою Станиславова, а й джерелом для численних пліток і пересудів.

Справа в тому, що в пасажі постійно траплялася якісь неприємності. Деякі відвідувачі цього закладу навіть отримували травми. Так, у травні 1905 року в одній із крамниць пасажу спалахнула сварка між агентом фірми, що продавала швейні машинки, і власником крамниці.

У розпалі суперечки агент кинув дерев’яну кришку від машинки у велику скляну вітрину, розбивши її на друзки. На агента і власника крамниці посипався град скляних уламків, так що обидва опоненти були змушені вдатися д ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 04.11.2021

Ще у вересні цього року Михайло Михайлович Арсак став лауреатом Премії імені Героя України Михайла Сікорського, яку йому вручили за «вагомий внесок у дослідження та збереження культурної спадщини України та розвиток музейної справи», повідомив у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
Ця краєзнавча премія присуджується щорічно в день народження Михайла Сікорського - видатного історика, заслуженого працівника культури України.
"Цілком заслужена нагорода, адже Михайло Михайлович роками невтомно працював над розвитком нашого славного Музею історії міста Коломия, а під його науковим керівництвом виросли видатні історики та краєзнавці. Вітаю з цією високою відзнакою та бажаю не втрачати дослідницького ентузіазму й продовжувати берегти нашу велику спадщину", - йдеться у дописі.

 

Переглядів: 141 | Долучив: Dnister | Дата: 04.11.2021

Того недільного дня понад два десятки членів Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) пішли до лісу не по здобич. Хоча постріли там пролунали. Але це був трикратний поминальний салют над могилою повстанців, котрі загинули тут, у Кадобнянському лісі (за назвою найближчого села Кадобни) на Долинщині, 26 березня 1945 року в нерівному бою з московськими окупантами.

Щоправда, слово «могила» не зовсім відповідає дійсності. Це справжній обеліск із гранітною стелою і мурованим великим надгробком. До пам’ятника веде забетонована доріжка, побіч якої ростуть ще невеличкі деревця карпатської туї. Навколо обеліска дерев’яна огорожа, а ще його «обводять» доволі глиб ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Долучив: Dnister | Дата: 04.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024