П`ятниця, 29.03.2024, 00:55:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 21

Сьогодні в Калуші — храмовий празник. З нагоди цього свята музейно-виставковий центр пропонує дізнатися більше про історію центрального храму громади УГКЦ в Калуші.

Перший дерев'яний храм Архистратига Михаїла зведений у 1771 році поблизу вулиці Станіславської (тепер — вулиці Степана Бандери). Тоді на церковному подвір'ї (1 га). крім храму, знаходились дзвіниця та плебанія, яку на початку ХІХ ст. перемурували цеглою і покрили ґонтами.

У XVIII ст. створене церковне братство. У 1823-1832 роках (за іншою версією — в 1782 році) при церкві відкрито парафіяльну школу. 5 червня 1848 рок ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2021

З нагоди чергової річниці (11 листопада) закінчення Великої війни на військовому меморіалі тих часів у Галичі духівники різних конфесій міста відслужили панахиду за воїнами, загиблими в 1914 – 1917 рр. Мабуть, від 1939 року уперше над могилами полеглих у боях та померлих від ран у лазаретах прозвучав піснеспів «Вічная пам’ять!».

На необхідності зберігати пам’ять про похованих на терені меморіалу, а надто ж українських січових стрільців, наголосив у слові до вірних о. Володимир Кузюк (Галицький деканат УГКЦ), адже «так само як сучасні добровольці на сході України, вони одними з першими вступали до лав австрійського війська, щоб зупинити російську навалу. Стрільці були тими, хто в червні 1915 р. підняв н ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2021

Історико-меморіальний музей імені Степана Бандери у Старому Угринові включили у перелік об'єктів, які мали відреконструювати в Україні до 30-ї річниці Незалежності.
Там все розбито — ні зайти, на проїхати, — кажуть про призупинення реконструкції депутати обласної ради

У рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» тут збудували флагшток, висотою 50 метрів. Також у планах була реконструція будівлі та благострій території, яку також розпочали. За даними ОДА, кошторисна вартість об’єкта — понад 24 мільйони гривень. Проєктом передбачено утеплення цокольної частини зовнішніх стін і підпірних стінок, прокладання технологічних інженерних мереж, б ... Читати далі »

Переглядів: 138 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024