П`ятниця, 26.04.2024, 08:44:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Листопад » 11 » У Городенці презентували новий туристичний маршрут
22:49:43
У Городенці презентували новий туристичний маршрут

11 листопада в Городенці у костелі Непорочного Зачаття Діви Марії відбулась презентація культурно-туристичного маршруту «Pinsel.Return».

Десять унікальних локацій Покуття об’єднали в один туристичний маршрут. Його «серцем» є Костел Непорочного Зачаття Діви Марії разом з монастирськими келіями та унікальною фігурою Діви Марії, яку створив Георг Пінзель, повідомляють на сайті Івано-Франківщина туристична.

До маршруту також увійшли костел святого Михайла у селі Михальче, церква святого Миколая Чарнецького у селі Семаківці, пам’ятки природи, геології, рідкісні види флори і фауни Дністровського каньйону, а також кілька об’єктів у Городенці: Велика Синагога, церква Успіння Пречистої Діви Марії, Вірменський костел, краєзнавчий музей «Покуття».

Довжина нового промаркованого маршруту – 17 кілометрів, а подолати його можна за кілька годин. Детальна інформація про усі локації, а також інтерактивна карта шляху доступна на сайті pokutia.com.

Ключовою у створенні маршруту стала фігура Йогана Пінзеля. Унікальним стилем цього майстра, якого ще називають «галицьким Мікеланджело», захоплюється увесь світ. Його вишукані роботи прикрашають чимало відомих пам’яток у Львові, де розташований музей творінь цього митця. Виставку робіт Пінзеля свого часу презентували навіть у Луврі. Та мало хто знає, що левову долю скульптур Йоган Пінзель створив саме у Городенці, у костелі Непорочного Зачаття Діви Марії. Колись у храмі було 33 фігури відомого майстра, але наразі збереглась лише одна – фігура Діви Марії.

Маршрут ознайомлює із самобутньою історією Покуття та роботами унікального скульптора. Мандрівники, котрі ним скористаються, матимуть можливість по-справжньому торкнутись виняткової спадщини, познайомитись з мистецтвом, що визнане шедевральним на світовому рівні.

Маршрут розроблено на найпопулярнішій трасі в Україні – з Києва до Буковелю.

«Дорога з Києва до Карпат через Городенку також є найкоротшою, тож щороку цей шлях обирають сотні тисяч українців та закордонних туристів. Завдяки проєкту ми додаємо цій дорозі більшої цінності. Тепер, мандруючи з столиці до гір, можна зупинитися біля унікальних локацій, вік більшості яких перевищує 300 років, а архітектурою та оздобленням яких захоплюється весь світ», – розповіла керівниця проєкту Марія Здріла.

Також у рамках проєкту промарковано та прознаковано екологічну стежку «До Костелу св. Архистратига Михайла» у селі Михальче. Від цього храму, однієї з локацій культурно-туристичного маршруту «Pinsel.Return», до наступної – одного з семи чудес України – Дністровського каньйону, відтепер можна дістатись пішки туристично-екологічною стежкою.

Маршрут було створено у рамках проєкту «Інноваційний культурно-туристичний маршрут «Pinsel.Return», що реалізувала Городенківська міська рада у межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України.

Проєкт орієнтований як на українських, так і на закордонних туристів. Тому усі путівники, буклети, банери, інформаційні стенди, аудіогіди та інформація на сайті pokutia.com були перекладені іноземними мовами.

«Слоган проєкту – «Зліт Генія» – означає новий погляд на український туризм, новий погляд на занедбане мистецтво. Пам’ять про забутих майстрів має ожити, як і їхні унікальні творіння. Кожен учасник маршруту допомагає генію відродитись, а тому дуже цінний та особливий. Звідси й назва проєкту – «Pinsel.Return», що у перекладі з англійської означає «Пінзель. Повернення». Це і справді так, завдяки маршруту Пінзель відроджується, його твори набувають нового сенсу. Ми говоримо: час оживити Пінзеля в історичній спадщині України», – розповіла комунікаційна менеджерка проєкту Тетяна Гамула.

Шедеври українського майстра скульптури Йогана Пінзеля, чиї роботи визнані на світовому рівні, уперше в Україні об’єднані у культурно-туристичний маршрут «Pinsel.Return».


Переглядів: 146 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024