П`ятниця, 19.04.2024, 22:59:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Гості з Чернігівщини в Галичі
14:54:58
Гості з Чернігівщини в Галичі
28-29 вересня в Галичі гостювали працівники Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», розташованого в Ічнянському районі Чернігівської області. Свого часу в маєтку, на основі якого створено заповідник, побували М. Гоголь, П. Куліш, М. Костомаров, Т. Шевченко.
У Галичі колег гостинно зустріли наукові співробітники Національного заповідника «Давній Галич». Заступник генерального директора НЗДГ з наукової роботи к. і. н. Семен Побуцький розповів про історію створення установи, її структуру та діяльність.
Гості з Качанівки разом з головним зберігачем відділу фондів Національного заповідника «Давній Галич» Юрієм Мусякевичем побували в Івано-Франківську, де відвідали краєзнавчий музей. Глибокі враження залишились у чернігівців від побаченого і почутого в Історико-меморіальному музеї Степана Бандери в Старому Угринові. 
Після цього працівники Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» побували в Давньому Галичі. З цікавістю оглянули гості оновлену експозицію Музею історії Давнього Галича, будівлі та ужиткові речі з чотирьох етнографічних районів Прикарпаття в Музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття. Наукові співробітники музеїв Олександра Левицька та Ольга Олексюк провели цікаві екскурсії. Чернігівці відвідали також перлину сакральної архітектури Княжого Галича – храм Святого Пантелеймона. Про найдавнішу споруду на наших теренах розповів молодший науковий співробітник НЗДГ Ігор Креховецький. Гості відкрили для себе культуру караїмського народу після змістовної розповіді молодшого наукового співробітника Музею караїмської історії та культури Світлани Кукули.
Другого дня колеги з Качанівки побували у Львові. У поїздці їх супроводжувала та проводила екскурсії завідувач історичного відділу Національного заповідника «Давній Галич» Марія Костик. Чернігівці відвідали музеї, храми Львова, прогулялися старовинними вуличками. Неповторна аура міста зачарувала гостей. Як зізнались колеги з Чернігівщини, їх вразила доброзичливість галичан, патріотизм і шанобливе ставлення до культури. 

Переглядів: 627 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024