Субота, 27.04.2024, 12:21:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 25
В експозиції представлені роботи заслужених майстрів народного мистецтва України, членів спілки майстрів народного мистецтва України, які є уродженцями нашого краю, а також членами громадської організації «Роса Карпат», яка є ініціатором проведення такої виставки.
До уваги відвідувачів роботи декоративно-ужиткового мистецтва, живопис, писанкарство, художня вишивка, різьба по дереву, вироби зі шкіри, ковальство.
Відкриття виставки 25 жовтня о 15 год. Наша адреса: Івано-Франківський краєзнавчий музей, вул. Галицька, 4а тел. 75-23-44
Переглядів: 583 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2012

Відкриття виставки у Музеї мистецтв Прикарпаття. "Сторінка пам'яті" — таку назву має виставка, яку буде відкрито у Музеї мистецтв Прикарпаття цього четверга (25.10) о 15.00.
Її присвячено 85-річчю видатного мистецтвознавця, художника-монументаліста, живописця, графіка, педагога, науковця Михайла Фіголя. Тут буде представлено роботи митця з фондів музею, а також з приватної колекції митця.
Переглядів: 586 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2012

Її присвячено 85-річчю видатного мистецтвознавця, художника-монументаліста, живописця, графіка, педагога, науковця Михайла Фіголя. Тут буде представлено роботи митця з фондів музею, а також з приватної колекції митця.
З нагоди річниці створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини відділ краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І.Франка пропонує переглянути книжково-ілюстративну виставку „ЗУНР: звитяга, трагедія, пам’ять”.
До уваги користувачів представлено багато цікавих вітчизняних і діаспорних видань з історії ЗУНР. 
Книги першого розділу виставки „Листопад 1918 р. на Прикарпатті", зокрема, ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2012

Пам’ятний знак Пилипу Орлику встановили у Івано-Франківську. Монумент розташували на однойменній вулиці. Пам’ятний знак авторові першої конституції в Україні обійшовся владі міста у понад 40 тисяч гривень.
Це невеликий гранітний постамент, на якому бронзове погруддя гетьмана Орлика – творця першої конституції в Україні. Спорудили цей знак спеціально до 340 –річчя з дня народження відомого українця.
Відкриття пам’ятного знаку зібрало понад півсотні іванофранківців. Прийшли й сучасні реєстрові козаки. Їхній отаман розповідає, Пилип Орлик був не лише відомим гетьманом, а й визначним дипломатом.
Внесок Пилипа Орлика у розвиток української державності, переконані історики, переоц ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2012

25 жовтня 2012 р. у фортечній галереї „Бастіон” відбулася презентація історичного документального фільму „Історія Станиславівської фортеці”. Ця короткометражна стрічка про закладення міста Станиславів (Stanisławόw) охоплює хронологічні межі 1662 рік – початок XIX ст., коли існувало власне фортифікаційне укріплення, яке оточувало місто з усіх боків, від магнатів Потоцьких і до перших років австрійського панування.
Автор фільму відомий краєзнавець Іван Боднарев розповідає, що ідея зняти таку стрічку зародилася із створенням галереї „Бастіон”. „Це, насамперед, туристичний об’єкт і групи туристів, які приїжджають до Івано-Франківська, обов’язково сюди заходять. І відтепер вони будуть бачити тут не лише магазини, але й зможуть отримати інформацію про місто, про його історію”, – каже він.
Переглядів: 542 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024