Субота, 27.04.2024, 01:07:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » В Уторопах відкриють музей Тараса Мельничука
09:15:19
В Уторопах відкриють музей Тараса Мельничука
У понеділок, 15 жовтня, у селі Уторопи на Косівщині відкриють новозбудований музей Тараса Мельничука. В урочистостях планує взяти участь голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, за дорученням якого у поточному році «взялися і завершили» добудову приміщення музею. 
За словами голови Косівської райдержадміністрації Ярослава Шинкарука, фундамент під дерев’яний будинок- музей закладено три роки тому. Кошторисна вартість цього об’єкта - 237 тис. грн. В поточному році на добудову музею освоєно 94,5 тис. грн., 90 тисяч яких - з державного бюджету, решта – з районного. На облаштування музею Князя роси –Тараса Мельничука Косівський район додатково залучив ще 8 тис. грн. 
«Як відомо, Михайло Вишиванюк під час своєї першої каденції, у 2000 році, збудував прекрасний музейний комплекс Степану Бандері в Старому Угринові, а тепер взяв під свій контроль завершення робіт з добудови, доведення до ладу музею славному синові Косівщини, лауреату Шевченківської премії Тарасу Мельничуку в його родинному селі Уторопи, - каже Ярослав Шинкарук. – Сказано - зроблено». 
14-15 жовтня в місті Івано-Франківську проходитиме фестиваль ім. Тараса Мельничука «Покрова». Це літературне свято відбуватиметься у стінах Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка, обласної філармонії та КМЦ «Є» за участю багатьох письменників з різних міст України. 

Довідково 
Тарас Мельничук - український поет-дисидент, в'язень радянських таборів за книгу «Князь роси» 1992 року удостоєний Державної премії України ім. Тараса Шевченка. Помер 29 березня 1995 року; похований на місці колишнього рідного обійстя в Уторопах.

Переглядів: 509 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024