Субота, 27.07.2024, 06:28:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Січень » 30 » Анонс. Презентація книги про більш ніж сто двадцять осіб, приналежних до національної культури
23:39:31
Анонс. Презентація книги про більш ніж сто двадцять осіб, приналежних до національної культури
30 січня о 16 годині в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбудеться презентація нової двотомної праці академіка Володимира Качкана „Постаті: студії, есеї, сильвети, рефлексії”.
У програмі:
-    виступ Володимира Качкана;
-    слово вчених-літераторів;
-    музикування.
Ведучий зустрічі-презентації заслужений журналіст України Богдан Кучер.
Знаний в Україні та поза її межами Івано-Франківський письменник і вчений Володимир Канкан завершив 2012-й і зустрів 2013-й роки унікальним двотомним подарункового типу виданням „Постаті: Студії, есеї, сильвети, рефлексії", що його явило читачам видавництво „Місто НВ".
Видання вдалося розкішним: добра поліграфія, великий формат, тверда палітурка, суперобкладинка, ляссе-закладки, каптали. Все це робить книжку естетично привабливою. Разом з тим, звісно, важливіше не те, який вигляд має книжка, а що в ній написано. І тут слід сказати, що автор проробив справді велетенську роботу: сумарний обсяг двотомника - понад тисячу триста сторінок; представлено у виданні матеріали про більш ніж сто двадцять осіб, приналежних до національної культури. Кожна з постатей - неповторна, тому й Володимир Качкан виробив для їх портретування відповідні підходи. Підзаголовок „Постатей" демонструє широту отих підходів: студії, есеї, сильвети, рефлексії.
У Володимира Качкана великий життєвий, журналістський, літературний, науковий багаж. За цей час він інколи по декілька разів повертався до тієї чи іншої постаті, стикаючись з нею у повсякденні, пишучи чи говорячи як радіожурналіст, осмислюючи як документаліст чи як науковець. Деякі з матеріалів, які оприлюднено давніше, автор позначив приміткою „ретроспективне".
Книга задумана як єдине ціле, тому в першому томі маємо „Заспів", який розпочинає видання, а наприкінці другого тому - „Виспів", який надає двотомникові логічного завершення. Та й структурно і перший, і другий томи „Постатей" поділено на розділи „Ті, що за обрієм..." і „Ті, що під Сонцем...", себто ті, що вже відійшли, і ті, що сущі. Крім цього, обсяг першого тому розширено: у розділі „Між крісом і пером" автор веде розповідь про митців, причетних до січового чину, а саме видання присвячено 100-літтю українського січового стрілецтва. 
Ця книжка засвідчує не лише розмах творчих інтересів Володимира Качкана, а й розкриває коло його спілкування. Адже більшість тих, про кого тут написано, є частиною його життєвої долі: з багатьма з цих людей він знайомий особисто. Це ті, хто творить літературу, музику, образотворче мистецтво... Люди, які в своїй творчості переросли мірки містечковості і стали на рівень загальноукраїнський. 
Доктор філологічних наук, професор, академік Володимир Качкан з Івано-Франківська, автор більш ніж вісімдесяти книг, поспішає самореалізуватися у творчій праці і цією працею прислужитися людям.
Гостинно запрошуємо на творчу зустріч-презентацію двотомної праці доктора філологічних наук, професора, академіка Володимира Качкана „Постаті: студії, есеї, сильвети, рефлексії" до мистецької зали обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка 30 січня о 16 год., за адресою: Чорновола, 22.

Переглядів: 614 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024