Субота, 27.07.2024, 01:27:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
 
Архів новин
Головна » 2014 » Лютий » 27 » Книжки від автора — шляхетний дар
12:10:30
Книжки від автора — шляхетний дар
Із Василем Романюком ми вже знайомили читачів «Галичини». Знаний цей чоловік на Прикарпатті як краєзнавець, відповідальний секретар івано-Франківської міської ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, лауреат премії ім. І. Вагилевича — найвищої відзнаки громадськості області за заслуги в сфері охорони культурної спадщини Івано-Франківщини. Знаний він і як автор виданих за останні роки цікавих змістом і викладом матеріалу документальних книг — трилогії «Богові і Україні» та «Місто між двома Бистрицями», присвяченої 350-літньому ювілею Івано-Франківська. 
А тепер Василь Романюк виявив ще одну рису своєї різнобічної (він ще й музикант-гітарист, лауреат фестивалю «Червона рута» в номінації «авторська пісня») натури — благодійницьку. Чоловік щедро дарує бібліотекам, які нині відчувають гостру скруту з фінансуванням нових надходжень літератури, написані й видані ним книжки. Найперше вручив ці видання всім 17 бібліотекам загальнодоступної мережі м. Івано-Франківська, поповнивши їхні не вельми багаті фонди краєзнавчої літератури.
В. Романюк безоплатно передав свої книги і бібліотекам  національних технічного університету нафти і газу та медичного університетів. і ними вже зацікавились читачі, зокрема іноземні студенти — виданням про історію і сьогодення міста, куди вони приїхали на навчання. 
Днями Василь Костянтинович навідався з доброчинною місією і до відділу комплектування наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Розповів її працівникам про тематичне розмаїття трилогії «Богові і Україні»: йдеться тут про вірування, звичаї та обряди українців від найдавніших часів і до сьогодні, про важливі події в історії нашого народу та його Церкви, про діяльність послів від Прикарпаття в галицькому сеймі та австрійському парламенті... А зі сторінок книги «Місто між двома Бистрицями» постають перед читачем минувшина і сьогодення Івано-Франківська (Станиславова), особистості тих, хто розбудовував нинішній обласний центр Прикарпаття, хто уславив це місто своїми досягненнями як вчений, письменник чи митець. 
Увагу бібліотекарів одразу привернуло те, що зміст розділів книжок В. Романюка підтверджено численними копіями документів, фотоілюстраціями, виконаними з високою професійною майстерністю графічними роботами й акварелями Олега Козака, Зеновія Соколовського, Мирослава Гаталевича, Миколи Ткаченка, Миколи Канюса, Миколи Варенні, ігоря та Андрія Деркачів, а також поштівками з колекції Зеновія Жеребецького.
Заступник директора університетської бібліотеки Світлана Олейник щиро подякувала авторові за те, що подарував їм півтора десятка примірників книг — комплекти трилогії «Богові і Україні» та «Місто між двома Бистрицями». 
Додамо, що краєзнавець, літератор, доброчинець В. Романюк зустрівся недавно також із працівниками івано-франківського ПП «Таксопарк» і теж безоплатно передав свої книжки для бібліотечки їхнього підприємства.
Михайло ПОСІЧАНСЬКИЙ

Переглядів: 475 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024