Субота, 27.07.2024, 02:21:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 17 » Нові видання Миколи Савчука
08:17:50
Нові видання Миколи Савчука

Коломийський краєзнавець і письменник Микола Савчук цього року вже подарував читачам дві книжки. Перша з них — «Українські еліти Коломиї (1848—1939)» (Коломия: Вік, 2017. — 112 с.), розповідає про ті знакові постаті літописного міста, які були рушіями суспільних думок і проектів від «Весни народів» до перших совітів.

Автор запропонував свою ієрархію коломийських громадських діячів минулого, на основі історичних джерел показав, чого домоглися українці Коломиї в цісарський та міжвоєнний періоди. Вартісною є галерея фотопортретів коломийської еліти, яку автор старанно збирає впродовж багатьох років. Видання такого типу є чи не першим або й єдиним в Україні, яке стосується історії місцевих еліт. Побачила світ ця книжка накладом 500 примірників у серії В. Ковтуна «Коломийська бібліотека» як 26-й випуск. Фінансово книжку підтримали відомий меценат Дмитро Гладуняк, міськрайонне товариство «Просвіта» і сам засновник серії.

Друга книжка коломийського автора побачила світ у його серії «Наш сміх» як сьомий випуск. Її назва «Сотник Цяпка та инші» (Івано-Франківськ: Фоліант, 2017. — 56 с.). Тут зібрано гумор і карикатури січових стрільців та жарти на стрілецьку тематику, які створили в пізніший період. Відкриває видання вступна стаття-дослідження Миколи Савчука «Стрілецька й пострілецька сміхова культура», а далі йдуть стрілецькі усмішки, жартівливі пісні, карикатури й листівки І. Іванця, О. Куриласа, М. Гаврилка. Та найбільше смішних малюнків, як і обкладинка, належить славному карикатуристові Едварду Козаку (ЕКО). Наголосимо, що стрілецький гумор є яскравим доповнення до українського вояцького гумору.

Ярема Бандурка


Переглядів: 368 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024