Субота, 27.07.2024, 01:52:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Січень » 29 » Палац Потоцьких написав спільно з польськими колегами грант на організацію виставок
16:12:38
Палац Потоцьких написав спільно з польськими колегами грант на організацію виставок
КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» продовжує розширювати коло своїх партнерів. Зокрема, вже підписано Меморандум про співпрацю з Палацом Потоцьких у Львові
За словами директора КП ПІК «Палац» Володимира Гайдара, під завершення минулого року вдалося налагодити контакти ще з одним історичним комплексом, що належав роду Потоцьких, з гілки Андрія Потоцького – засновника нашого міста, інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу Палацу.
Замок Любомирських, Потоцьких у Ланьцуті – один з найцінніших палацово-паркових ансамблів у Польщі й один з найбільш відвідуваних, справжня скарбниця національної історії та культури. Резиденція Любомирських, Потоцьких розташована на 40 га землі в середмісті. Тут велика паркова зона, збережена і відреставрована палацова будівля з величезним фондом збережених артефактів.
"За результатами зустрічі ми вирішили подати заявку на 3-й Конкурс для мікропроєктів (проєктів з малим бюджетом) Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Реалізація спільного проєкту буде заключатися в обміні виставками фотографій з історії обох міст. Хоча інфраструктурна складова цього грантового проєкту не є дуже великою (20% від бюджету проєкту) та все ж опісля його завершення у нас залишаться експозиційно-виставкові елементи. Цю інсталяцію ми зможемо використовувати і трансформувати під потреби паркового простору нашого Комплексу", - пояснює Володимир Гайдар.
За словами заступниці директора КП ПІК «Палац» Оксани Ковальчук, яка безпосередньо брала участь у підготовці заявки, розмір грантів у цьому конкурсі становить від 20 000 до 60 000 євро для обох сторін (головний бенефіціар та партнер). Очікуваний термін завершення оцінки проєктів і підбиття підсумків конкурсу – ІІ квартал 2020 року.
«Варто зауважити, що окрім першої спільної поданої грантової заявки, можемо окреслити кілька напрямків подальшої нашої співпраці: співпраця щодо опрацювання генеалогічного матеріалу на базі родинного дерева Потоцьких; співпраця по інфраструктурній складовій. Вона може бути побудована на проєктах розвитку публічних просторів у стислому форматі – як у нас, та у розширеному форматі – у Ланьцуті; стосовно інфраструктури безпосередньо палацових комплексів ще напрацьовуємо ідеї, адже в Ланьцуті комплекс був палацом безперервно і дійшов до сьогодні, як комплекс із музейними приміщеннями: зі збереженими інтер'єрами, меблями, предметами побуту. Натомість у нас вже понад 200 років життя палацового не було, як такого. Хоча у перспективі хотілося би відновити кілька приміщень в такому інтер’єрі як і палац Потоцьких у Ланьцуті і він міг би стати непоганим аналогом», – додає Володимир Гайдар.

Переглядів: 274 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024