Субота, 27.07.2024, 03:07:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 28 » В обласному центрі можливо встановлять правила оновлення та реставрації історичних елементів фасадів споруд культурної спадщини
14:23:53
В обласному центрі можливо встановлять правила оновлення та реставрації історичних елементів фасадів споруд культурної спадщини
У зв’язку з загостренням проблеми спотворення пам’яток архітектури в Івано-Франківську через стихійну заміну історичних столярних елементів споруд відділ з питань охорони культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розпочав роботу над проектом Положення про правила оновлення та реставрацію історичних елементів фасадів споруд культурної спадщини міста.  
"Такий крок є не лише вимогою існуючих норм і законодавства, але наповнений надзвичайно практичними порадами і рекомендаціями, - кажуть у відомстві. Вже зараз очевидними є такі : - власники, змінюючи дерев’яні вікна на пластикові змінюють будівельно-фізичне функціонування будинку і мікроклімат в своїй квартирі. Конденсат, який мав би осідати на зовнішній шибці подвійних вікон через занадто щільну ізоляцію пластикових, осідає в мурах будинку, які внаслідок цього з часом починають гнити, а мешканці квартири в результаті змушені дихати цим повітрям; - в буквальному значенні власники, що замінюють дерев’яні вікна на пластикові рубають гілку, на якій самі сидять, бо викидаючи оригінальний елемент квартири та будівлі, автоматично зменшують вартість своєї нерухомості, фактично вони промінюють три-чотири тисячі євро, в еквіваленті їхніх добротних дерев’яних вікон ручної роботи, на сто євро дешевого промислового виробництва в еквіваленті пластикових".
Тенденції ринку нерухомості в Європі зараз показують, що квартиру з збереженими вікнами, дверима, підлогами можна здати в оренду набагато дорожче, аніж квартиру де ці історичні елементи втрачено.
"Врешті, історичні вікна – це декор на рівні з вітражами, декоративними кахлями та ліпниною, вікна виконані з тонкими профілями, вишуканим гнучким членуванням – це фантастична ручна робота майстрів найвищої якості, яку у Івано-Франківську і зараз дуже мало хто з мешканців може собі дозволити, тому їх збереження це і додаткова інвестиція у статус власника і його самоствердження", - наголосили у відділі з питань охорони культурної спадщини.

Переглядів: 463 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024