Субота, 27.07.2024, 01:40:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 3 » В Івано-Франківську пройшли наукові читання до сторіччя Української революції
15:46:42
В Івано-Франківську пройшли наукові читання до сторіччя Української революції

В Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій вчора провели наукові читання "Століття революційних перетворень і державотворення в Україні (1917-2017 рр.)".
Наукові читання центр проводив у листопаді 2017 року – Року Української революції 1917-1921 років, оскільки саме в цьому місяці у нашій державі урочисто відзначаються роковини двох визначних віх історії українського народу:

1 листопада – 99-та річниця проголошення Західноукраїнської Народної Республіки;
20 листопада – сторіччя проголошення Української Народної Республіки ІІІ Універсалом Української Центральної Ради.

Участь у відкритті читань взяли перший заступник голови обласної ради Василь Гладій і керівник апарату обласної державної адміністрації Роман Маланій, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

У проведенні заходу взяли участь науково-педагогічні працівники – викладачі центру, керуючі справами виконавчих комітетів міських рад, керуючі справами виконавчих апаратів районних рад, керівники апаратів РДА і представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області.

Доповідь про державно-політичну систему Західноукраїнської Народної Республіки, 99-річчя проголошення якої відзначалося напередодні, зробив доктор історичних наук Володимир Великочий, а про політичне значення століття Української революції – доктор політичних наук Іван Монолатій. Тематика інших доповідей у програмі читань відобразила аналіз як історичних подій, так і актуальних проблем сучасного процесу державотворення з урахуванням історичного досвіду.

Відбувся також відеоміст із Вінницьким, Миколаївським і Чернігівським обласними центрами перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій і презентація збірника наукових статей "Професійна освіта управлінських кадрів: проблеми, дослідження, досвід".

Проведення наукових читань було приурочено також до 20-річчя утворення і діяльності центру (1997 – 2017 роки). З цієї нагоди у приміщенні центру розгорнуто виставку документів і видань "Два десятиліття роботи центру", з якою мали змогу ознайомитися учасники читань.

Довідково

Івано-Франківський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій є комунальним закладом післядипломної освіти, який утворено розпорядженням Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 21 липня 1997 року № 530 на виконання постанови Кабінету міністрів України від 19 лютого 1996 року №224 "Про центри підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ й організацій" та Указу Президента України від 30 травня 1995 року №398 "Про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців". Відповідно до рішення обласної ради від 19 лютого 1999 року № 116-6/99 "Про вступ в склад співзасновників центру підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ й організацій" і розпорядження голови облдержадміністрації від 28 лютого 2000 року № 110 засновниками центру є обласна рада і обласна державна адміністрація. За 20 років у центрі (станом на 1 листопада 2017 року) пройшли підвищення кваліфікації 43174 слухачі на 1578 навчальних заходах.


Переглядів: 444 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024