Вівторок, 19.03.2024, 05:23:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 05
У Івано-Франківську з’явився новий банк. Це «Банк Кіпру» / "Bank of Cyprus”. Для нашої держави він не новий, проводить свою діяльність у країні з грудня 2008 року. Як всі фінансові установи, надає послуги фізичним та юридичним особам, є членом Асоціації українських банків. За розміром регулятивного капіталу і активів він відноситься до 4 групи. 
Певні, що новий банк в обласному центрі нікого не здивує, адже ще з ХVII століття власники міста спроваджували сюди вірмен, дбали за розвиток торгівлі. Місто в міжріччі Бистриць лежало на перетині торгових шляхів. Надання Магдебургзького права було додатковим поштовхом для економічного росту. У місті впродовж століть активно працювали польські, жидівські та українські фінансові інституції.
Працюватиме «Банк Кіпр ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Долучив: Dnister | Дата: 05.09.2011

155-річчю від дня народження геніального українського письменника, вченого і громадського діяча Івана Франка присвячене нове видання „Франкознавство Івано-Франківщини: фрагменти статей 2006-2011 рр.”, підготовлене працівниками обласної універсальної наукової бібліотеки, яка з гідністю носить його ім’я.
Це другий випуск серії „Визначні вчені Івано-Франківщини", започаткованої бібліотекою.
До нього включені фрагменти статей, опубліковані впродовж 2006-2011 рр. прикарпатськими науковцями та краєзнавцями. Усі вони присвячені дослідженню життя і творчості Івана Франка, перебуванню великого Каменяра на Прикарпатті та вшануванню його пам'яті на теренах краю. Серед авторів відомі імена івано-франківських дослідників: П. Арсенича, І. Білинкевича, Б. Гавриліва, Р. Голода, В. Грещука, В. Качкана, Р. Піх ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 05.09.2011

02 вересня 2011 року в селі Ясень відбулось літературно-музичне свято «Він наш поет, він наша слава» з нагоди відзначення 200-ї річниці від дня народження Івана Миколайовича Вагилевича – нашого земляка – поета, філолога, фольклориста, етнографа, громадського діяча, одного із організаторів і провідних діячів «Руської трійці».
Розпочалось свято святочною літургією в храмах села Ясень (200 раз били в церковні дзвони в пам’ять про свого славного земляка), потім урочистою ходою жителі села, гості свята направились до пам’ятника І.Вагилевичу священнослужителі всіх конфесій району відправили молебні та благословили святкове дійство.
Урочистості розпочались із покладання вінків і кошиків квітів до підніжжя пам’ятника.
Зі словами вітання вис ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Долучив: Dnister | Дата: 05.09.2011

В Івано-Франківську презентовано книгу "Невмирущість мазепинської ідеї" — про гетьмана України Пилипа Орлика, автора першої української Конституції, та його сина Григора, видатного діяча Франції, який, якби не смерть, міг би стати прем’єр-міністром цієї європейської держави.
Презентацію організували обласний Клуб української інтелігенції імені Богдана Лепкого, обласні та міські організації "Просвіти", "Союзу українок", а книгу підготувала до друку голова Клубу української інтелігенції Уляна Скальська. Видано її завдяки університету права імені Короля Данила Галицького. І хоча в останні роки з’явилося чимало статей про цих синів України, які жили далеко від неї, про них пишуть і говорять недостатньо.
ОДТРК
Переглядів: 545 | Долучив: Dnister | Дата: 05.09.2011

До 200-річчя Івана Вагилевича підготовлено книгу "Вшанування пам’яті "Руської трійці" (Маркіян Шашкевич, Іван Вагилевич, Яків Головацький).
Сигнальні екземпляри цього видання першими отримали учасники урочистостей з нагоди ювілейної дати, що відбулися у с. Ясень Рожнятівського району.
Автори книги, що побачила світ у видавництві "Місто НВ", — Богдан Гаврилів, Іван Миронюк, Юрій Угорчак, які представляють Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та обласну організацію Національної спілки краєзнавців України.
Історико-краєзнавче видання висвітлює матеріали з життя та діяльності членів народознавчого гуртка "Руська трійця" — зачинателів національно-культурного відродження в Галичині, авторів альманаху "Русалка Дніст ... Читати далі »
Переглядів: 629 | Долучив: Dnister | Дата: 05.09.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024