Вівторок, 19.03.2024, 04:59:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 28
У ЗМІ вже згадувалось про те, що на вулиці Мазепи за кілька днів знесли старий будинок і розпочали обгородження території.
Як з’ясувалося, замість історичної будівлі на її місці постане…дев’ятиповерхівка. Власне дивуватися не доводиться, адже кому потрібна туристична привабливість міста, якщо можна швидко заробити гроші. А сам коментар влади такий - Будівельний майданчик на куті вулиць Мазепи і Тарнавського на місці одноповерхової будівлі, що мала адресу Мазепи, 35 не є незаконною будовою.
За інформацією департаменту архітектури та містобудування, а також муніципальної інспекції з благоустрою забудівник уклав договір оренди земельної ділянки від 20 січня 209 року на підставі Рішення сесії Івано-Франківської міської ради від 16.10.2008 року. Забудівником, яким є ПП «Ресурс Захід», подано декла ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.09.2011

У вівторок, 27 вересня ц.р., у с. Олеша пройшли поминальні заходи до відзначення 67-ої річниці бою УПА із військами НКВС у Братовому лісі, які розпочалися богослужіннями у місцевих храмах УАПЦ та УГКЦ.
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Василь Сенів та голова районної ради Михайло Вишневський, сільський голова Богдан Двояк, члени районної станиці Братства УПА Карпатського краю, жителі та гості села Олеша, учнівська молодь.
Після богослужінь представники влади, духовенства, воїни УПА, громади УГКЦ та УАПЦ, гості та запрошені вирушили до могил воїнів УПА у Братовому лісі, де відбулися поминальні панахиди та пам’ятне віче.
Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації Василь Сенів, голова районної ради Михайло В ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.09.2011

28 вересня 2011 року у селі Шепарівці Коломийського району відбулося поминальне віче «Без строку давності» та відкриття після реконструкції пам’ятного знаку «Жертвам фашизму», приурочене 70 річниці початку масового знищення співвітчизників у Бабиному Яру - одного із найстрашніших міст голокосту на теренах України. Масові розстріли у Бабиному Яру проводилися з 29 вересня 1941 року по 29 вересня 1943 року. Кількість жертв - представників різних національностей - перевищує 150 тисяч людей.
Дуже багато невинних людей назавжди залишилося у Шепарівському лісі. За свідченням очевидців, німці обгородили дротом, розстріляли і спалили тут в 1941- 42 роках понад десять тисяч євреїв, поляків, українців з усіх околиць. 
У 1970 році біля дороги, що веде до Івано-Франківська (приблизно за кілометр від ... Читати далі »
Переглядів: 703 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.09.2011

«Білих плям» в історії Галицько-Волинського князівства стане менше. Принаймні, на це сподіваються прикарпатські науковці. На початку жовтня до Івано-Франківська приїдуть 30 молодих вчених, професорів з 7 країн світу - з Росії, Польщі, Сербії, Угорщини, Словаччини, Туреччини, Литви, Німеччини.
Іноземні науковці відвідають село Крилос, що поблизу Галича. Тут ще досі зберігаються фрагменти княжих фортечних бастіонів. Неабияку увагу та інтерес у іноземних дослідників викликає постать галицького князя Романа Мстиславовича, говорить організатор проекту Мирослав Волощук.
Міжнародна конференція відбудеться на базі Інституту історії та політології Прикарпатського університету. Заплановані дискусії, обмін науковими дослідженнями та "круглі" столи.
Переглядів: 577 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.09.2011

Унікальним і вкрай необхідним у наш час виданням назвали книгу, присвячену двом визначним постатям в історії України — Пилипу і Григору Орликам, презентація якої відбулась в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Франка.
"Невмирущість Мазепинської ідеї. Гетьман України Пилип Орлик, його Конституція і видатний діяч Франції Григор Орлик у боротьбі за Незалежність України" — так назвала видання його автор, упорядник і відповідальний редактор Уляна Скальська.
За десять плідних років діяльності Клубу української інтелігенції ім. Богдана Лепкого, який очолює Уляна Скальська, це вже тридцята збірка клубу. На презентації слова подяки усім причетним до видання книги звучали з вуст відомих письменників, краєзнавців, науковців, а також інших представників інтелігенції краю.
Переглядів: 535 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.09.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024