Вівторок, 19.03.2024, 09:30:20

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 18
У суботу, 17 вересня в Івано-Франківську місцеві активісти провели флеш-моб «Золотий вересень: злочини більшовизму не забуті!».
На Вічевому майдані учасники заходу опитували мешканців та гостей міста, чи знають вони, що трапилося 17 вересня 1939 року на Західній Україні, а також розповіли про криваві злочини більшовицького режиму на наших землях.
Проводячи флеш-моб, організатори показали, що у той час, коли нашою державою керували більшовики (чи то «перші совіти», чи «другі»), Україна була величезною тюрмою, і саме неволю символізує колючий дріт, котрий учасники акції розмотали на намальованій синьо-жовтій мапі нашої Батьківщини. І головне – усім нам потрібно знати, що «Злочини більшовизму не забуті!».
Переглядів: 614 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011

Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради прийнято рішення «Про впорядкування розміщення рекламних конструкцій в центральній частині м. Івано-Франківська».
В умовах швидкого поширення та значного попиту на рекламно-інформаційні послуги, для міста є актуальним питання збереження та охорони історико - архітектурних пам’яток, які, в основному, знаходяться в центральній частині міста. Розміщення рекламних конструкцій не сприяє покращенню естетичного вигляду міста, не забезпечує цілісного візуального сприйняття архітектурних ансамблів та окремих споруд. У зв’язку з цим, запропоновано компромісний варіант - обмежити площу рекламних конструкцій до 3.0 м2.
Рішення прийнято з метою збереження історично сформованого середовища центральної частини міста, впорядкування розміщення рекламних кон ... Читати далі »
Переглядів: 516 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011

Палац Потоцьких? А що там з палацом Потоцьких? Коли почнуть реставрувати палац Потоцьких? Чи відреставрують палац Потоцьких взагалі?
Ці, та подібні питання, вже не перший рік зринають і в засобах масової інформації, і на різноманітних сесіях міської та обласної ради. Зрештою ці питання турбують і частину мешканців міста.
І щоразу ми чуємо нові обіцянки, нові запевнення, нові прожекти, проекти і проекції. Не обходиться без протекцій, корекцій, анексій та контрибуцій.
На сьогоднішній прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк озвучив черговий проект реконструкції багатостраждального палацу.
Здавалося треба нарешті полегшено зітхнути й п ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011

В Одесі відбулася XII Національна філателістична виставка "Укрфілексп-2011", присвячена 20-річниці Незалежності України та 70-річчю героїчної оборони Одеси, яку організували Українське державне підприємство поштового зв’язку "Укрпошта" та його Одеська дирекція, Асоціація філателістів України та Одеське обласне товариство філателістів.
Перемогу на ній здобули наші земляки.
Великої золотої медалі та Гран-Прі виставки удостоєна експозиція батька і сина Задорожних з Івано-Франківська "Східна Галичина: з історії пошти 1759—1900 років". Колекція охоплює початки функціонування пошти більше як за 140 років на землях Галичини під Польщею та під Австрією. Автори встановили невідому до цього часу оплату кореспонденції гербовими марками, три різновиди домаркових штемпелів Коломиї, Калуський рекомендовани ... Читати далі »
Переглядів: 572 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011

Як повідомив на сьогоднішній прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, відбулися домовленості між керівництвом області і власником Палацу Потоцьких Олегом Бахматюком щодо його реконструкції.
Нагадаємо, що довгий час влада міста Івано-Франківська не могла вирішити питання реконструкції палацу.
Як розповів Вишиванюк, вже є архітектурна розробка Палацу. Але через те, що всі будівлі на його території в надзвичайно жахливому стані, відбудеться не реконструкція, а будівництво нового Палацу. За словами губернатора, наразі від Палацу Потоцьких залишилися тільки слова…
Проте Вишиванюк визнав, що наразі до Палацу Потоцьких в нього «не доходять руки», бо є набагато важливіші проблеми які потребують нега ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011

Наша влада давно наголошує, що туризм на Прикарпатті є пріоритетною галуззю. Не забувають при цьому і обласний центр, бо саме через нього тисячі туристів прямують у Карпати. І завдання місцевих туроператорів – показати його в усій красі. Минулого тижня міськвиконком навіть оголосив конкурс на найкращу пішохідну екскурсію. Є що показувати? Пішли подивимось.
Свої екскурсії для гостей я зазвичай починаю з Меморіального скверу, що позаду готелю «Надія». Хоча деякі гіди чомусь оминають колишній цвинтар. А дарма, бо там затишно, красиво і є на що подивитись. Наприклад, чудом врятована могила віце-президента ЗУНР Левка Бачинського, «музичний» монумент Денису Січинському, надгробок приятеля Карла Маркса Кароля Свідзінського, готична усипальниця лікаря Мрочковського. Всі вони мають свою цікаву історію. Окремо зупиняємось біля каплички у центрі скверу – там дуж ... Читати далі »
Переглядів: 896 | Долучив: limnytcja | Дата: 18.09.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024