Вівторок, 19.03.2024, 08:59:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 12
11 вересня 2011 року відбулася панахида біля хреста жертвам фашизму, який знаходиться на околиці лісу с. Шепарівці. 
У Шепарівському лісі фашистські загарбники в 1941-42 рр. розстріляли понад десять тисяч євреїв, поляків та українців. За свідченням очевидців, німці обгородили дротом, розстріляли і спалили тут 70 українських патріотів. Товариство «Поступ» у Коломиї (голова п. Ярослав Полатайчук) провело відповідну роботу по встановленню прізвищ невинно убієнних. 
На місці розстрілу 1994р. поставлено високий хрест, на плитах викарбувано імена розстріляних. З того часу щороку в другу неділю вересня біля пам’ятного хреста в лісі відбуваються панахиди, віче або години пам’яті. 
Перед присутніми виступив Шепарівцівський сіл ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.09.2011

У Лісній Слобідці на Коломийщині перепоховали останки невідомого солдата, який загинув у Другій світовій війні.
А всього на цій території полягло 298 осіб. У братській могилі поховано 20 солдатів, решта — в Раківчику та Коршеві. Останки невідомого воїна знайшли в місцевому лісі. Відомо тільки, що це був молодий хлопець віком 22-25 років, який воював у 16-й мотострілковій бригаді, котра у квітні 1944 року вела бої з німецько-фашистськими загарбниками на території Лісної Слобідки.
У церемонії перепоховання взяли участь громада села, представники обласної і районної держадміністрацій, музею "Герої Дніпра" з Івано-Франківська. Під керівництвом директора музею Яреми Кваснюка і були проведені археологічні роботи та ексгумація останків.
Переглядів: 542 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.09.2011

10 вересня з нагоди дня міста Надвірна міський голова Зіновій Андрійович, за поданням громадсько – політичної ради Надвірнянщини та інших організацій, оголосив рішення сесії Надвірнянської міської ради про присвоєння Степану Бандері, Роману Шухевичу , Степану Ленкавському та Петру Бобровському визнання їх почесними громадянинами міста Надвірна.
Внук Героя України Степана Бандери, який проживає в Канаді, Степан Бандера молодший направив вітання Надвірнянцям "Родина Бандер дякує громаді в Надвірні за ту честь та вшанування.”
11 вересня 20011р у м. Надвірна пройшли урочистості з посвяченням місця під майбутній пам’ятник Борцям за Волю України.
У багатолюдному дійстві взяли участь делегації від громад, духовенство, керівники міста та ра ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.09.2011

1 вересня 2011 р. завершився термін подання кандидатур на здобуття краєзнавчої премії ім. В.Полєка. Долю поданих кандидатур вирішуватимуть члени обласної комісії з присудження премії. Їм належить обрати трьох кандидатів з наявних семи.
Отож, найкращих працівників на краєзнавчій ниві визначатимуть: Р.Іваницький (заступник голови облдержадміністрації, співголова комісії), В.Гладій (перший заступник голови обласної ради, співголова комісії), Брицька Г. (головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини і музейної справи управління культури облдержадміністрації, секретар комісії), П.Арсенич (член правління ІФОО НСКУ), Б.Гаврилів (к.і.н., член ІФОО НСКУ), А.Давидюк (начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної справи управління культури), М.Косило (голова ІФОО НСКУ), Б.Остафійчук (ректор Прикарпатського національного університету імені В. ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.09.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024