Середа, 24.04.2024, 18:08:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Бандера, Шухевич, Ленкавський - почесні громадяни міста Надвірна
18:04:08
Бандера, Шухевич, Ленкавський - почесні громадяни міста Надвірна
10 вересня з нагоди дня міста Надвірна міський голова Зіновій Андрійович, за поданням громадсько – політичної ради Надвірнянщини та інших організацій, оголосив рішення сесії Надвірнянської міської ради про присвоєння Степану Бандері, Роману Шухевичу , Степану Ленкавському та Петру Бобровському визнання їх почесними громадянинами міста Надвірна.
Внук Героя України Степана Бандери, який проживає в Канаді, Степан Бандера молодший направив вітання Надвірнянцям "Родина Бандер дякує громаді в Надвірні за ту честь та вшанування.”
11 вересня 20011р у м. Надвірна пройшли урочистості з посвяченням місця під майбутній пам’ятник Борцям за Волю України.
У багатолюдному дійстві взяли участь делегації від громад, духовенство, керівники міста та району. Перший камінь освятили свяченнослужителі Української православної та греко – католицьких церков району. Пішу ходу до місця майбутнього спорудження пам’ятника розпочали від пям’ятника Тарасу Шевченку. Колону очолили священнослужителі та хори. Далі вінки від громадсько – політичної ради Надвірнянщини та молода ” Просвіта”, сплетений з плодами Червоної калини. Курсанти військово – спортивного ліцею несли Прапор України Надвірнянської громади площею 72м.кв, який було освячено на день Державного Прапора 23серпня 2011р. За ними воїни УПА, представники влади, парафій, громадських та політичних обєднань, гості та запрошені, жителі краю.
Священнослужителі відправили молебель та спільно освятили місце – символічний перший камінь. Церковні хори, члени братства вояків УПА, члени ГО "Молода Просвіта”, Надвірнянського районного будинку культури організували святковий концерт. У своїх виступах співголови робочої групи – голови Надвірнянської РДА Володимир Калічко, районної ради ( він же голова робочої групи з будівництва пам’ятника ) Василь Попович, міської ради Зіновій Андрійович, громадсько – політичної ради Ярослав Лесюк, братства УПА, щиро подякували всечесним отцям за молебель та освячення і запевнили громаду району, що протягом 3-4 місяців, за результатами проведених конкурсних робіт, визначаться з видом пам’ятника та погодять з громадою і затвердять найкращий варіант Далі буде розроблено кошторисну вартість і збір коштів.
Кошти громада буде збирати у виді благодійних та добровільних внесків громад, громадсько-політичних об’єднань, маценатів, підприємців…так щоб до 70-річчя створення УПА, яке будемо святкувати в наступному році, відкрити і посвятити уже і сам пам’ятник. Така ціль і завдання громади.

Переглядів: 612 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024