Вівторок, 19.03.2024, 08:31:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 20
З нагоди Всесвітнього дня туризму відділ краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І.Франка пропонує переглянути книжкову виставку-подорож „Мелодії карпатських полонин. Туристична карта”.
Вічнозелені Карпати - царство неповторних краєвидів і край щирих, працьовитих людей, перлина та скарб України. Краса високих гір, зелених полонин і замріяних пралісів, пам'ятки історії та культури, своєрідні риси в культурі і побуті горян завжди приваблюють у Карпати туристів.
Книги, представлені у розділі „Прикарпаття туристичне" („Літо в мальовничих Карпатах", „Гірськолижний туризм в Україні", „Гори Гуцульщини", „Яремче - смарагдове диво Карпат", Т. Палков  „Українські Карпати. Автомобільні маршрути" та ін.) розкривають справжню  принаду Івано-Франківщини у цілому та Карпатського регіону зок ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Долучив: limnytcja | Дата: 20.09.2011

В оселі священика в селі Фитькові Надвірнянського району відкрили етнографічний музей. Ідея створити такий музей належить семінаристові Івано-Франківської духовної семінарії Миколі Григоруку. Ще семикласником хлопець розпочав збирати старі і, на його думку, цінні речі, чимало з яких нині зберігається в музеї.
— Я давно мріяв створити музей, де б зберігалися цінні старовинні речі, проте не було приміщення. Якось цими планами я поділився зі своїм духовним наставником парохом с. Фитькова о. Іваном Качанюком, який схвалив їх та одразу ж запропонував приміщення під музей у своїй оселі. З’ясувалося, що отець іван також віддавна є поціновувачем старовинних речей і має уже чималу колекцію. Так усе й розпочалося, — розповідає М. Григорук.
В експозиції — близько 1000 експонатів, зокрема це ікони, народ ... Читати далі »
Переглядів: 646 | Долучив: limnytcja | Дата: 20.09.2011

Ця розповідь — про Марину Якимишин-Пашко, підпільне псевдо «Нимидора», яка 16-літньою стала на шлях боротьби за волю і незалежність України. 30 червня 1941 року німецькі війська окупували Львів, того ж дня українські націоналісти проголосили Україну самостійною державою, був створений уряд на чолі з Ярославом Стецьком. ОУН мало надію, що Німеччина як ворог Росії прихильно поставиться до заходів ОУН щодо створення Української держави. Але це не входило в плани німців, і 5 липня було арештовано Степана Бандеру, 11 липня — Ярослава Стецька, а до вересня цього ж року — й понад 300 оунівців.
ОУН пішла в підпілля. Створювалися бойові групи самооборони, а по селах — молодіжні організації ОУН, одна з яких під назвою «Курінь молоді» — в Сільці Тисменицького району. До неї серед перших було зараховано Марину Якимишин із національно свідомої сім’ї (батько, Микола ... Читати далі »
Переглядів: 673 | Долучив: limnytcja | Дата: 20.09.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024