П`ятниця, 19.04.2024, 08:23:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 20 » Книги кличуть у Карпати
17:52:47
Книги кличуть у Карпати
З нагоди Всесвітнього дня туризму відділ краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І.Франка пропонує переглянути книжкову виставку-подорож „Мелодії карпатських полонин. Туристична карта”.
Вічнозелені Карпати - царство неповторних краєвидів і край щирих, працьовитих людей, перлина та скарб України. Краса високих гір, зелених полонин і замріяних пралісів, пам'ятки історії та культури, своєрідні риси в культурі і побуті горян завжди приваблюють у Карпати туристів.
Книги, представлені у розділі „Прикарпаття туристичне" („Літо в мальовничих Карпатах", „Гірськолижний туризм в Україні", „Гори Гуцульщини", „Яремче - смарагдове диво Карпат", Т. Палков  „Українські Карпати. Автомобільні маршрути" та ін.) розкривають справжню  принаду Івано-Франківщини у цілому та Карпатського регіону зокрема, з його характерними етнографічними особливостями, розвинутою туристичною інфраструктурою і привітними людьми. Книга В. Собашка „Гірськими стежками Карпат" є найдокладнішим путівником по Українських Карпатах від кордону з Румунією до Торунського перевалу. А видання „Популярно про Українські Карпати та основні пішохідні маршрути" Й. Гілецького ставить за мету допомогти початкуючим мандрівникам свідомо і цілеспрямовано планувати маршрути в горах.
У книгах та фотоальбомах, експонованих у розділі „Краса карпатського краю" („Івано-Франківщина - край туризму", В. Комендар „Зелені перлини Карпат",  М. Городенко „Чарівний край Черемоша й Прута", Ю. Николишин „Вічна магія Карпат", „Зачаровані Карпати" та ін.), Карпатський регіон постає природною спадщиною визначної краси та екологічної цінності,  важливим центром біорізноманіття, середовищем існування та притулком для багатьох видів рослин і тварин, що вабить величними гірськими вершинами,  мальовничими альпійськими луками, оповитими легендами озерами Чорногори та найбільшою у Європі територією з незайманими пралісами.
Тож усіх краян запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки  ім. І. Франка переглянути виставку-подорож „Мелодії карпатських полонин. Туристична карта", щоб більше дізнатися про туристичні принади Прикарпаття.

Переглядів: 646 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024