П`ятниця, 19.04.2024, 23:05:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Місце, де й досі звучить голос Левітана
17:50:28
Місце, де й досі звучить голос Левітана
Серед розмаїття музеїв Івано-Франківська досить цікавим є „Музей Героїв Дніпра”, як один з найстаріших у Івано-Франківській області. Відкритий він в 1966 році як музей бойової слави 38-ї загальновійськової армії. Ця армія під час війни нараховувала в своїх рядах від 100 до 150 тисяч чоловік, звільняла столицю України Київ, вела бойові дії на Прикарпатті. Після війни в місті дислокувалося управління цієї армії, а частини її дислокувалися на території шести областей Західного регіону. З минулого року музей є філією Національного військово-історичного музею України.
„Віддаючи шану тим солдатам і офіцерам, які відзначилися в боях за звільнення столиці нашої держави, музей вирішили назвати „Музеєм героїв Дніпра”. Значна частина експозицій тут присвячена 38-й загальновійськовій армії, але оскільки в Західному регіоні це єдиний музей, який присвячений темі Великої Вітчизняної війни, ми зараз розширюємо експозицію історією тих частин, які вели бойові дії у нас на Прикарпатті і у Карпатах”, – розповідає завідувач філії Національного військового історичного музею України „Музей Героїв Дніпра” Ярема Богданович Кваснюк.
Значна частина експозиції присвячена сучасним збройним силам, де показано роди військ, види збройних сил, представлено багато стрілецької зброї як часів війни так і сучасної.
Ізюминкою експозиції є діарама „Подвиг на Дніпрі”. Живописне полотно площею 68 м2 малювали два відомі митці: заслужений художник Росії Костянтин Лєбєдєв і заслужений художник України Микола Варення. А дикторський текст діарами читає диктор часів війни Юрій Левітан.
„У музеї діє постійна експозиція, але до різноманітних дат з військової історії України ми робимо тимчасові виставки. В нас дуже великий архів, багато експонатів зберігається в запасниках. В музеї є оглядовий зал з історії війська від княжих часів до виникнення і становлення козацтва, розділ, присвячений січовим стрільцям і зараз ми збираємо експонати для великого розділу, який би розповідав про Першу світову війну на теренах Прикарпаття”, – каже Ярема Кваснюк.
Вхідний квиток до музею коштує 2 грн. для школярів і студентів і 5 грн. для дорослих.

Переглядів: 595 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024