Субота, 20.04.2024, 03:55:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 27 » Селу Раківчик Коломийського району - 370
08:10:08
Селу Раківчик Коломийського району - 370
25 вересня 2011року дружня раківчицька родина святкувала День народження села – 370-річчя з часу першої писемної згадки про Раківчик. 
Святкове дійство розгорнулося на подвір`ї сільського Будинку культури. Квіти до пам`ятника односельцям, які загинули на фронтах ІІ Світової війни, до символічної могили воїнам ОУН- УПА, воїнам, які загинули за визволення села, поклали кращі учні Раківчицької ЗОШ I-III ступенів. 
До вітального слова запросили гостей свята: голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, який нагородив грамотою за особистий вагомий внесок у розвиток села Раківчик сільського голову Василя Заграновського, а також подарував книги у сільську бібліотеку. Привітав присутніх і голова районної ради Богдан Болюк. 
Сільський голова Василь Заграновський вручив подарунки найстаршим жителям та передав подарунок наймолодшому жителю села, привітав поважні пари, котрі відсвяткували «золоте весілля», багатодітних матерів, оголосив подяки раківчицьким господарям за найкращий двір. 
Урочисто перед громадою села і гостями освятили прапор села Раківчик. Проект герба та прапор Раківчика розробив Андрій Гречило - кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім.Михайла Грушевського Національної академії наук України, член Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України. Ініціатором цього проекту є наш земляк Олександр Петрович Кобилянський. 
Герб Раківчика: у щиті, розтятому на золоте та червоне поля, рак над півмісяцем, вгорі, обабіч по 8-променевій зірці, все в обернених кольорах. 
Прапор Раківчика: квадратне полотнище, що складається з двох вертикальних рівновеликих смуг - жовтої (від древка) та червоної, посередині - рак над півмісяцем у верхніх кутках по 8-променевій зірці, в обернених кольорах. 
Рак вказує на одну з версій про походження назви села. Зірки як традиційний козацький символ підкреслюють історичні традиції, пов`язані з повстанням Семена Височана. Півмісяць уособлює боротьбу проти турків і татарів, які часто нападали на Покуття. Також зірки та півмісяць є лементами шляхетного герба Сас, до якого належала місцева українська шляхта. Жовте поле означає щедрість і добробут. Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш, увінчаний золотою сільською короною, що свідчить про статус поселення. 
В концертній програмі взяли участь аматори Будинку культури, муніципальний оркестр народних інструментів «Гуцулія», Василь Свищук, Микола Кавацюк, Ігор Калиній, квартет «Жива вода», зразковий вокальний ансамбль «Карпатське джерельце».
Коломийська РДА

Переглядів: 772 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024