П`ятниця, 26.04.2024, 18:29:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Вересень » 16 » Вшановано пам’ять жертв НКВС
14:40:09
Вшановано пам’ять жертв НКВС
У 1996 році на одній із ділянок цвинтаря по вулиці Бандери у м.Бурштин було виявлено стихійне поховання 23 людських останків, серед яких були жінки і діти. Поміж останків при розкопках було виявлено ящик з п’ятнадцятьма кілограмами тротилу. 
Членами районної станиці Братства вояків ОУН-УПА та «Меморіалу» були встановлені імена 15 загиблих, решта 8 залишилися невідомими. Імена жертв викарбувано на гранітній плиті меморіалу, де перезахоронено жертви ХХ століття. Детальніше про цю подію йдеться у матеріалі М.Яцківа «Вам «Вічную пам’ять…» не співали» («ГС» №34 від 23 серпня 2011 року).
11 вересня 2011 року з нагоди 15-роковин перепоховання невинноубієнних жертв НКВС на цвинтарі у місті Бурштині відбулися панахида та пам’ятне віче. Серед почесних гостей – родичі загиблих, голова районної державної адміністрації Григорій Івасишин, голова районної ради Петро Стрембіцький, міський голова міста Бурштина Петро Курляк, міські голови міста попередніх скликань Ярослав Олійник та Ярослав Громко.
Дякуючи учасникам пам’ятного віче за вшанування полеглих, голова районної станиці Братства вояків ОУН-УПА Микола Яцків не забув від імені організаторів заходів подякувати й будівничим, які споруджували меморіал і цього дня завітали до Бурштина. Це архітектор проекту Модест Паничевський та підприємець Галина Підкамінна.
Серед запрошених – керівники політичних партій та громадських організацій Івано-Франківщини, зокрема голова Братства вояків ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський та голова обласної організації КУН Богдан Борович, представники Калуського та Рогатинського районів, духовенство Бурштинського деканату УГКЦ та УПЦ КП, студентська молодь, мешканці міста і району.    
Ярослав Поташник, "Галицьке слово"

Переглядів: 631 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024