Понеділок, 17.06.2024, 11:35:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 17
Цього року вийшла друком перша книга Євстахія Адамчука, що має назву «Слобідка». На 185 сторінках видання міститься історія села від найдавніших часів до сучасності, зібрана інформація про освіту і просвіту, церкву і релігію, культуру, місцевий фольклор і побут, участь слобідчан у національно-визвольній боротьбі за державну незалежність, там опубліковані перекази старожилів, архівні документи, світлини, розповіді про відомих виходців із села.
«Слобідка» – перша ластівка автора. Матеріали для її написання учитель географії Слобідської ЗОШ І-ІІ ступенів, директор місцевого краєзнавчого музею Євстахій Адамчук збирав протягом десятиліть.
Автор щиро дякує за сприяння у виданні цієї книги голові районної державної адміністрації Ігорю Овчару, голові районної ради Володимиру Семеніву, голові районної ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2012

У селі Серафинцях на Покрову Пресвятої Богородиці відкрито меморіальний комплекс воякам УПА, Українським Січовим Стрільцям та жителям села, які загинули за волю України.
Освячення пам’ятника і молебень за полеглих борців за Незалежну Україну провів отець Михайло Івасюк. Перед присутніми виступили: перший заступник голови райдержадміністрації Марія Чупрун , сільський голова Дмитро Ощипко, політв’язень Мирослава Бучовська. Концертну програму підготували учні місцевої школи. 
Відкриттям пам’ятника за кошти громади серафинчани підтвердили свою згуртованість і вміння доводити до закінчення розпочату справу  до кінця. Чи це у виробництві, благоустрої села, чи у вшануванні героїв, борців за Україну, адже село є малою батьківщиною віце-президента ЗУНР Л. Бачинського.
Переглядів: 553 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2012

Празник Покрови Пресвятої Богородиці цього року став подвійним святом для парафіян кафедрального собору Святої Покрови Української Автокефальної Православної Церкви м. Івано-Франківська. Адже в день свого храмового свята — 250-річчя освячення храму і віддання парафіян під опіку Пресвятої Богородиці — до храму повернулася його найважливіша святиня — копія ікони Пресвятої Богородиці Ласкавої Станиславівської.
Точна дата написання ікони Станиславівської Матері Божої Ласкавої невідома. За висновками експертів, образ написав іконописець Даниїл  на зламі ХVI-ХVII століть як копію Ченстоховської Богородиці для секретаря вірменської гміни Донінга. Саме Донінг першим зауважив сльози на обличчі Богоматері і зцілився. Відтак ікону віддали до храму. Завдяки чудам оздоровлення, які отримували шанувальники плачучої Богородиці, ікону було названо Ласкавою. Понад ... Читати далі »
Переглядів: 679 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2012

16 жовтня 2012 р. в Івано-Франківській обласній філармонії презентовано культурно – освітній проект «Всесвітня спадщина» ("World Heritage”). Прикарпаття приймає в ньому участь не випадково - в області на державний облік і під охорону взято 1490 пам’яток археології, 833 пам’ятки історії, 155 монументального мистецтва, 1425 архітектури, 1 об’єкт садово-паркового мистецтва.
Цікаво, що даний проект реалізується за ініціативою молодіжної організації AIESEC і проходитиме в 10 містах України. Він є всеукраїнським проектом організації і присвячений 40-річчю прийняття Конвенції ЮНЕСКО про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини. Метою проекту є інформування молодого покоління про унікальну цінність пам'яток культури та природи, а також заохочення майбутніх лідерів до активної участі у процесі охорони, збереження та популяризації всесвітньої спадщини ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024