Середа, 26.06.2024, 01:41:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 06
Завдяки двом калуським патріотам — Василю Фіцаку та Олександру Ковалю — у Калуші розпочалось й триває впорядкування місцевого цвинтаря, заснованого в 1790 році. Громадські діячі щосуботи відновлюють надмогильні пам’ятники, прибирають територію останнього притулку калушан в найстарішому мікрорайоні міста з назвою «Височанка». Іноді до Василя та Сашка долучаються волонтери – помічники.

За минулі кілька місяців на Калуському меморіальному кладовищі серед ідентифікованих поховань понад 100 калушан вже знайдено кілька скульптурних робіт учнів Яна Єжи Пінзеля, могили відомих педагогів Подгурських.

... Читати далі »

Переглядів: 409 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2017

Таким чином, музей, який входить до виставково-музейного центру міста, готується до свого 25-ої річниці відкриття музею. Чвертьвіковий ювілей музей-оселя родини Франка офіційно відзначить 30 серпня цього року, інформують "Вікна". На ремонтні роботи з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень.

Минулого року на Андрея, 13 грудня, музей-оселя родини Франка відкрився пі ... Читати далі »

Переглядів: 327 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2017

Історія повітового суду в Калуші ще не була предметом наукового дослідження. Окремі відомості про судочинство в Калуському повітовому суді містяться у книгах Володимира Грабовецького, Романа Петріва, Михайла Коломийця та інтернет-джерелах.
Документи цієї установи зберігаються у Державному архіві Івано-Франківської області у фондах: №2 «Станіславське воєводське управління», №94 «Калуський повітовий суд», №114 «Калуський ґродський суд», розповідає історик, старший науковий співробітник краєзнавчого музею Калущини Іван Тимів.
За деякими відомостями, приміщення К ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2017

Сьогодні, 6 серпня, в с. Ясень, що на Рожнятівщині, презентували відновлений старовинний млин, побудований ще в 30-х роках.

ГО “Українська Жіноча Варта” взяла в оренду цей млин і за допомогою місцевої громади реставрувала його. Млин не працював протягом останніх кілька десятків років. До речі, у млині буде wi-fi. Також тут створять Музей хліба, де експонуватимуться атрибути традиційного пекарського мистецтва на Прикарпатті. Жителів Івано-Франківщини, які мають такі раритети, можуть віддати їх до музею.

... Читати далі »

Переглядів: 371 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024