Понеділок, 17.06.2024, 00:17:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Грудень » 29

На носі Новий рік, тобто настав час якогось краєзнавчого ексклюзиву. «Репортер» не зраджує традиції, і сьогодні шанувальники історії Станиславова ознайомляться з документом, який довший час був незаслужено забутий.

Артефактів з часів заснування нашого міста збереглося обмаль, тому кожен папірчик на вагу золота. Найдавнішими документами з історії Станиславова є привілеї, тобто грамоти Андрія Потоцького. Спершу він отримав дозвіл від короля на проведення ярмарків (21 березня 1662), потім пожалував місту магдебурзьке право (7 травня 1662), далі щедро обдарував католицьк ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Долучив: Dnister | Дата: 29.12.2017

Старовинні двері Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства повертаються з реставрації.

10 жовтня з ініціативи “Франківськ Який Треба Берегти” та активістки Марії Козакевич столітні двері Управління забрали на реставрацію. Сьогодні, 29 грудня, вони повертаються додому, повідомили у прес-службі ОУЛМГ.

Будівля го ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Долучив: Dnister | Дата: 29.12.2017

У минулій статті за допомогою старих фото ми дослідили, як колись виглядала стометрівка від перехрестя з вулицею Шашкевича до розвилки з Вагилевича. Тоді розглядали непарний бік вулиці, сьогодні – протилежний.

Найглибше у цей район забрів фотограф, який мав замовлення від книгарні Романа Ясельського на серію поштівок з видами Станиславова. На одній з них, що вийшла на початку 1910-х, бачимо кам’яницю Маршалкевича (Незалежності, 16, № 1). Її історія детально описана у книзі «Івано-Франківськ: погляд крізь століття». А поштівка є цікавою тим, що дає можливі ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Долучив: Dnister | Дата: 29.12.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024