Субота, 27.07.2024, 01:59:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Травень » 31 » Французький історик Даніель Бовуа став почесним доктором ПНУ
09:25:30
Французький історик Даніель Бовуа став почесним доктором ПНУ

У Посольстві України в Французькій Республіці ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда вручив диплом та мантію почесного доктора університету визначному французькому історику, славісту, перекладачу, публіцисту, викладачу університетів Нансі, Лілль і Париж І Пантеон-Сорбонна — професору Даніелю Бовуа.

В урочистій церемонії посвяти взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України у Французькій Республіці Вадим Омельченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні (2002-2005) Філіпп де Сюремен, відомі французькі історики, родина Даніеля Бовуа, дипломати Посольства.

Високе звання було присвоєно Даніелю Бовуа відповідно до ухвали Вченої ради ПНУ від 25 січня 2022 року за видатний особистий внесок у дослідження ключових проблем історії України, Польщі та інших країн Центральної та Східної Європи, українсько-польських відносин, а також у становлення української національної ідентичності на сучасному етапі, що особливо актуальне в умовах російської агресії проти України.

Професор Даніель Бовуа – член Наукового товариства імені Тараса Шевченка та Міжнародної асоціації україністів, іноземний член Національної академії наук України та Польської академії наук , Doctor Honoris Causa Варшавського, Ягеллонського та Вроцлавського університетів. А відсьогодні і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Упродовж багатьох років він був директором Французького центру Варшавського університету, дослідником у Національному центрі наукових досліджень (Париж), директором Центру історії слов’ян і президентом Французької асоціації українознавчих студій, професором університетів Нансі та Лілль, Університету Париж І Пантеон-Сорбонна.

Історикові належить незаперечна заслуга в тому, що слово Rus’ фігурує у французьких історичних працях і довідкових виданнях. Даніель Бовуа доклав максимум зусиль упродовж своєї наукової кар’єри, щоб у Франції почали розрізняти терміни “Росія” і “Русь”. На його думку, той, хто не розрізняє цих термінів, свідомо чи несвідомо ллє воду на російський млин, тобто в нинішніх умовах – підігрує російській пропаганді та її ідеологемі «русского міра», що слугує виправданням агресії проти України.


Переглядів: 30 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024