Субота, 27.07.2024, 02:16:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 21 » Кримінальна історія: злочини і кари
21:23:37
Кримінальна історія: злочини і кари

В’язні галицьких тюрем у разі непокори чи поганої поведінки піддавалися додатковим покаранням, які робили ще нестерпнішими і так важкі тюремні умови – пише “Західний кур’єр”.
На землях під австрійським пануванням діяв кримінальний кодекс, ухвалений у 1852 році. У Галичині він залишався в силі аж до введення в дію кримінального кодексу Польщі в 1932 році. Згідно з цим кримінальним кодексом в’язню могли додатково призначити піст, який передбачав сидіння на хлібі і воді.

Цю кару тюремне керівництво мало право призначати не більш ніж на три дні на тиждень. Поширеним покаранням було тверде ложе, коли засуджений мусив спати на голих дошках чи взагалі на холодній долівці. Але й цю кару не можна було застосовувати протягом більш ніж трьох днів на тиждень.

Ще засудженого, який чимось провинився, інколи переводили до одиночної камери. Це покарання вважалося одним з найважчих, і його не дозволялося застосовувати довше, ніж на один місяць. Щонайменше двічі на день «одиночника» мусили відвідувати тюремні працівники.

Найбільш непокірливих засуджених дозорці замикали самих у темниці, але не більш ніж на три дні. Якщо «наука» не допомогла, тюремне керівництво знову могло посадити в’язня у темницю, але не раніше, ніж через тиждень після попереднього покарання.

До речі, карний кодекс від 1852 року передбачав покарання за дії та вчинки, які зовсім не вважаються злочинами з погляду сучасної людини. Так, злочином вважалося влаштування збіговиськ, участь у таємних товариствах, прояви зневаги до шлюбу, поширення неправдивих чуток.

Строго каралося підбурювання офіційного службовця до перевищення його повноважень. Деякі «злочини» взагалі викликають посмішку, як, наприклад, необережне і швидке приймання їжі. Вважалося, що такі «злочинні» дії несуть загрозу здоров’ю і безпеці особи. Злочинами вважалися також неприродні статеві стосунки, тобто з особами своєї статі і з тваринами, а також участь у дуелях.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 187 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024