Неділя, 08.09.2024, 01:42:20

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2024 » Червень » 24 » Кримінальні історії. Квартиранта – на вулицю
08:48:58
Кримінальні історії. Квартиранта – на вулицю

Як і на початку ХХ століття, в міжвоєнний період більшість мешканців Станиславова проживала у винайнятих квартирах. Проте часи тоді були нелегкі, тому не у всіх виходило вчасно і повністю оплачувати житло, що призводило до скандалів і навіть судових процесів.

 

Так, у червні 1926 року квартирний скандал став відомим далеко за межами міста, адже про нього повідомила навіть газета «Кур’єр львівський». Зокрема часопис зазначав, пише Західний кур’єр:

«Згідно з постановою суду такі собі Штайнберґ і Каплон мали звільнити помешкання у кам’яниці Шпанда по вул. Бельведерській. Невдовзі після винесеного вироку на місце з’явився судовий виконавець у супроводі двох постерункових поліціянтів, але дружини обох квартирантів не допустили його до виконання службових обов’язків. Коли за допомогою тих же постерункових поліцейських нарешті вдалося звільнити житлове приміщення від речей та майна, перенести їх на склад, а помешкання замкнути на колодку, з’явився якийсь Нойфельд, двадцятирічний кравець.

У товаристві кільканадцяти підозрілих осіб, що явно належали до кримінального світу, він зірвав замок із дверей житла, після чого, незважаючи на протести господаря, вони почали заносити пожитки назад у помешкання. На крики і колотнечу збіглися сусіди та перехожі, кількість яких невдовзі вже налічувала більше п’ятисот. Викликали поліцію, але й проти неї натовп був налаштований грізно, боронячи викинутих на вулицю кватирантів. І невідомо до чого б дійшло, якби не господар, що врешті-решт таки дав згоду занести меблі до помешкання. У підсумку заарештовано всіх «підбурювачів» і заведено карну справу з приводу порушення громадського спокою і спротиву владі».

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 30 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024