Неділя, 08.09.2024, 01:18:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2024 » Червень » 16

«Свій до свого по своє!» – таким гаслом керувалися українські підприємці старого Станиславова.

Їм довелося пройти довгий шлях від дрібних підприємницьких ініціатив до масового кооперативного руху, який об’єднав тисячі людей. Ця самоорганізація з метою досягнення спільної мети зародилася у Західній Європі, де існують глибокі традиції такої діяльності. Проте українцям Станиславова вдалося створити справді переконливі історії успіху, пише Західний кур’єр.

Операція «Кооперація»

... Читати далі »

Переглядів: 34 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024

В приміському селі Княгинин у 1878 році підприємець Мендель Вайнґартен і його дружина Бабетта заснували цех із виробництва лікерів та рому.

Невдовзі пані Бабетта розлучилася з Менделем і продовжила розвивати цей бізнес із другим чоловіком – Філіпом Ліберманом. В 1890-х роках підприємство носило назву «Фабрика спирту і пресованих дріжджів», пише Західний кур’єр.

На території фабрики заклали теплицю, фруктовий сад, басейн та навіть тенісний корт і власну залізничну вітку. Проте фабрика посіла важливе місце не лише в економічній історії к ... Читати далі »

Переглядів: 34 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024

В січні 1900 року в Станиславові відбулися гастролі шевальє Ернеста Торна – одного з найвідоміших ілюзіоністів того часу.

Преса повідомила, що знаменитий фокусник дав у місті три вистави, які зібрали дуже численну публіку, пише Західний кур’єр.

«Мешканці міста, вражені величезними афішами, полетіли на вистави, як метелики на ліхтар, щоб побачити того, хто робить чудеса», – зазначала газета «Кур’єр станиславівський».

... Читати далі »

Переглядів: 34 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024

З нагоди відзначення 600-ліття першої писемної згадки про Косів місцеві громадські активісти запланували цікаві культурно-освітні події до Дня міста 7 липня.

Долучився до них і Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини. На своїй сторінці в мережі музей опублікував найдавніший відомий дослідникам офіційний документ, у якому згадується село Косово, пише “Західний кур’єр”.

Це дарча грамота литовського князя Свидри ... Читати далі »

Переглядів: 30 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024

При реставрації ікони Пресвятої Богородиці з храму Святого Миколая села Дубівці (присілок Дегова) знайдено сліди від семи осколків. Це другий образ із храму, де весь іконостас був пошкоджений уламками та кулями, пише КУРС із посиланням на Нову Зорю.

Наприкінці 2023-го реставрували першу 200-річну намісну ікону Ісуса Христа з іконостаса. На черзі було оновлення ще трьох образів.

< ... Читати далі »

Переглядів: 25 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024

У Снятині відбулася наукова академія з нагоди відзначення 150-ї річниці Марка Черемшини. Захід на батьківщині письменника є продовженням Всеукраїнської наукової конференції “Творчість Марка Черемшини і українська культура кінця ХІХ – початку ХХ століття”, пише КУРС з посиланням на Снятинську міську раду.

Науковці зі Львова, Запоріжжя, Херсона, Любліна (Польща), Чернівців, Франківська, Коломиї та Снятина, дослідники творчості письменника, викладачі, студенти-науковці, представники обласних спілок письмен ... Читати далі »

Переглядів: 29 | Долучив: Dnister | Дата: 16.06.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024