Понеділок, 17.06.2024, 18:23:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 8 » Найкраща книжка про «Пласт»
13:41:36
Найкраща книжка про «Пласт»
В рамках святкування 100-річчя «Пласту» голова Івано-Франківської обласної ради «пластун»-сеньйор Олександр Сич презентував книжку «Пласт» — український скаутинг». Видання вийшло друком у місцевому видавництві «Лілея НВ».
Презентація книжки відбулась у приміщенні католицької школи Св. Василія Великого, що є символічним для «пластунів», адже саме тут у 20-х роках минулого століття активно діяли одні з перших дівочих «пластових» гуртків. «Пласт» — український скаутинг» — це друге доповнене видання авторства О. Сича. Перша книжка вийшла друком 1999 року накладом у три тисячі примірників, який розійшовся миттєво. «Ми її видали по-простенькому, гарна обкладинка, проте всередині — жодної фотографії», — зауважив автор.
Друге видання вже є набагато повнішим за свого попередника, має близько 300 сторінок, чимало ілюстрацій, рідкісних світлин. Співголова «Пласту» в Україні Юрій Юзич зауважив, що ця книжка є унікальною та фундаментальною, адже в ній у доступній формі подано синтезовані погляди на історію найстарішої української молодіжної організації. Крім того, тут є розділи, які до цього ніхто не досліджував. Зокрема про міжнародні зв’язки організації та скаутинг на Наддніпрянщині.
А ще особливість книжки в тому, що її написала людина, яка знає про «Пласт» зсередини. До того ж попри науковість джерел написано її легко і просто, щоби захопити будь-якого читача та популяризувати організацію серед української громадськості.
«Я вважаю, що це одна з найкращих моїх книжок», — констатував Олександр Сич. і зізнався, що найважче йому дався розділ про сьогодення організації. «Я не вважаю, що те, що я написав принаймні з 1999 року, — це історія. Я скоріше накидав основні шляхи, орієнтири, як розвивався «Пласт», бо історія — це погляд через призму часуѕ Це мінімум 15-20 років, — зауважив О. Сич і додав: — Бажаю, щоби ця книжка стала тим чинником, який дозволить українській спільноті більше дізнатися про «Пласт». Я переконаний, що «Пласт» повинен і буде мати хороше майбутнє».  
Ольга МОНЧУК

Переглядів: 696 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024