П`ятниця, 18.10.2024, 08:23:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Жовтень » 1 » Кримінальні історії. Театральні шахраї
09:14:54
Кримінальні історії. Театральні шахраї

На початку ХХ століття театр відігравав досить значну роль у житті Станиславова. Квитки на вистави швидко розкуповувалися, а якщо до міста приїздила якась театральна знаменитість, то за ними вишиковувалися черги, а інколи й розгорялися справжні битви.

В серпні 1908 року міська преса повідомила, що на любові станиславів’ян до театру вирішили нагріти руки шахраї. Тоді в більших містах Галичини елегантно вбрані люди, переважно молоді жінки, ходили по хатах та конторах і пропонували забронювати квитки до театру, пише Західний кур’єр.

В Станиславові якась молода панянка розповідала всім про те, що незабаром приїде на гастролі Галюся Адамська – геніальна дівчинка-скрипалька, чиє ім’я тоді було широко відомим у колах любителів музики. Звісно, гроші за заброньовані квитки потрібно було платити наперед, а самі квитки «театральна агентка» обіцяла принести вже незабаром.

Наївні мешканці міста раділи, що їм так легко вдалося забронювати «дефіцитні» квитки і з нетерпінням очікували на концерт. І яким же було їхнє здивування, коли вони згодом дізнавалися, що жодних гастролей дівчинки-скрипальки у місті не планується, а «агентки», якій вони заплатили грубі гроші, вже і слід прохолов.

До речі, це було не єдине театральне шахрайство, поширене у ті часи. В Станиславові було багато й любителів відвідати театр без квитка. Хитруни-театрали обманом проникали в зал і намагалися зайняти вільні місця, говорячи білетерові, що просто пересіли зі свого місця, бо їм тут зручніше. Деякі купували лише один квиток, але примудрялися провести за цим квитком двох осіб. Врешті-решт театральних «зайців» стало так багато, що дирекція театру Музичного товариства ім. Монюшка прийняла рішення викликати у таких випадках поліцію. Зокрема повідомлялося, що таких «зайців» нарахували близько 150 (!) осіб.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 15 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024