П`ятниця, 18.10.2024, 08:26:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Жовтень » 05

Днями у краєзнавчому музеї Калущини відбулося вже четверте засідання, яке розпочалося з інформацією про поетапні пошукові дослідження експедиції «Локаціями Струкової Гори».

Уперше презентували художню реконструкцію Мирослава Гаталевича про Струкове городище, що ґрунтується на археологічних дослідженнях Богдана Януша та Бориса Василенка (початок і 70-ті роки XX ст.), екскурсіях вчителя географії Михайла Покиданця (1963 р.), спогадах про давні легенди Михайла Фільчинського та на описах в книзі «Височанка, що в околиці Калуша: погляд крізь століття» (автори М. Когут, І. Пришляк, Н. Кучер, О. Максим'як), йдеться на  ... Читати далі »

Переглядів: 9 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2024

Після появи потужного видання (у кількох альбомах) знаної прикарпатської мисткині й етнографині світлої пам’яті Ірини Свйонтек «Покутські вишивки Прикарпаття. Мистецтво геометричного орнаменту і колориту» (2013), з якою в листопаді 2017 року записав її останнє прижиттєве інтерв’ю в «Галичині», я було подумав, що надалі вже навряд чи можна буде сказати щось нове про мистецтво автентичної вишивки Покуття. Та час довів, що я помилявся...

Дослідники вишиваних скарбів Прикарпаття давно б’ють на сполох, що традиційні вишивки Покуття відійшли у небуття, носії вишиваного одягу не задумуються над автентикою цього рукоділля й керуються осібними смаками. А все через те, мовляв, що для вишивальниць головним ... Читати далі »

Переглядів: 9 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2024

У середу, 2 жовтня, у Підземному переході «Ваґабундо» журналістка та письменниця Любов Загоровська презентувала свою книгу «Таборові діти».

У книзі зібрані свідчення людей, які ще в дитинстві зазнали репресій радянської каральної системи. Це розповіді тодішніх дітей про те, як їх під дулами автоматів забирали з дому, про досвід перебування в тюрмах, про важку дорогу на сибірські морози в товарних вагонах, про життя в бараках чи спецінтернатах, про виживання в нелюдських умовах, пише Репортер.

За словами авторки, в ... Читати далі »

Переглядів: 6 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024