П`ятниця, 18.10.2024, 08:24:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Жовтень » 13

Музейно-виставковий центр Калуської міської ради запрошує гостей та жителів міста Калуша відвідати презентацію документів і матеріалів архіву Калуської станиці братства вояків УПА.

"Усі предмети унікальні і ще не були відомі широкому загалу, тому у Вас є нагода дізнатися більше інформації про діяльність організації", — наголошують музейники.

Презентація відбудеться у понеділок, 14 жовтня, у приміщенні меморіального музею "Калуська в'язниця" за адресою: Калуш, вул. Січ ... Читати далі »

Переглядів: 6 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024

Прикарпатське видавництво “Брустури” оголосило передзамовлення на свою нову книжку гуцульською мовою. Видали книжку Петра Шекерика-Доникова “Колєдники”, пише КУРС.

Про нову книжку розповів видавець Василь Карп’юк:

Як здавна гуцули готувалися до Різдвяних свят, коли і чому переложили первовічні коляди на новий лад, хто такі «береза», «вибірця» і «кінь» та яка їхн ... Читати далі »

Переглядів: 5 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024

У Снятині, на другому поверсі найвищої на Прикарпатті ратуші, з 2003 року знаходиться Музей визвольних змагань імені Василя Андрусяка. Нині ним опікуються троє небайдужих людей – Ігор Юринець, Володимир Чипига та Софія Іваніцька. Їхні родини постраждали від радянської влади – батьки пана Володимира та Ігоря були засуджені, а дід пані Софії – розстріляний.

Нині музей оновлює свої експонати та збирає інформацію уже про онуків повстанців, які продовжують боротьбу своїх дідів проти того ж ворога, пише Репортер.

... Читати далі »

Переглядів: 7 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024

10 жовтня, в Івано-Франківській обласній філармонії імені Ірини Маланюк відбулося засідання колегії управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

У вітальній частині роботи колегії, з нагоди 110-річчя з дня створення Легіону Українських Січових Стрільців, ювілейними відзнаками – медалями Івано-Франківської обласної ради, нагороджено керівників музейних установ області.

Як повідомили в Болехівській міській раді, нагороду отримала і директор музею історії м.Болехова ім. Р.Скворія Півень Оксана Степанівна.

Переглядів: 7 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024

Упродовж вересня-жовтня у Тисменицькій громаді на Івано-Франківщині знесли пам'ятники, які підлягають декомунізації. Йдеться про два монументи в селах Клубівці та Вільшаниця. Станом на 10 жовтня на території громади залишилися ще п'ять радянських пам'ятників.

Чому їх досі не можуть демонтувати, читайте у матеріалі Суспільного.

Радянські пам'ятники у Клубівцях та Вільшаниці знесли відповідно до  ... Читати далі »

Переглядів: 7 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024

Державний архів Івано-Франківської області отримав у подарунок нову книгу під назвою "Калущина в період німецької окупації (1941-1944 рр.)", авторами якої є Іван Тимів та Людмила Андрійчук.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державного архіву Івано-Франківської області, інформують "Вікна".

"Отримали в подарунок нову книгу "Калущина в період німецької окупації (1941-1944 рр.)" авторства І. М. Тиміва та Л. І. Андрійчу ... Читати далі »

Переглядів: 6 | Долучив: Dnister | Дата: 13.10.2024










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024